Diermeel zeven met een Rhewum WA zeefmachine

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Diermeel zeven met een Rhewum WA zeefmachine

Een Franse fabrikant van honden- en kattenvoer was op zoek naar een zeef geschikt voor het zeven van grote hoeveelheden diermeel. Het bedrijf koos voor een zeefmachine van RHEWUM.

Dierlijk meel wordt vaak toegevoegd aan diervoeding als eiwitbron en wordt onder andere gebruikt in diervoeding voor huisdieren en voor dierentuinen, en moet zeer fijn gezeefd worden.
De nieuwe zeef van RHEWUM (type WA) heeft een capaciteit van 20 ton diermeel per uur en zeeft het meel op 1mm om klonters en onzuiverheden uit het eindproduct te verwijderen. De machine is uitgerust met een RHEWUM tril-feeder van het type SV om een goede verdeling van het product over het zeefdoek te bekomen.

Het direct aanslaan van het zeefdoek van de Rhewum wa zeef is ideaal voor het zeven van poeders en meel met een zeer fijne of middelgrote korrelgrootte. Bovendien kunnen de compacte zeven van het type WA gemakkelijk worden geïntegreerd in een bestaande fabrieksruimte die vaak beperkt is.
De trillingen die door de trilkoppen direct op het schermdoek worden overgebracht, zijn niet alleen extreem energiezuinig, maar maken ook extreem hoge versnellingen van meer dan 15g mogelijk, wat een nauwkeurig zeefresultaat verzekert, zelfs met het fijnste meel.

Andere voordelen van de Rhewum wa-zeef zijn de hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Doordat deze zeefmachine uitgerust is met twee trilkoppen per slag-as wordt de productie niet onderbroken wanneer één van deze motoren een storing ondervindt. De betreffende motor kan dus gemakkelijk hersteld worden zonder dat de productie daarvoor moet onderbroken worden. De Rhewum wa zeefmachines hebben ook een automatische reinigingsfunctie waardoor het zeefdoek ook bij kleverige producten vrij blijft, en dus een optimaal resultaat levert.

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare en efficiënte zeefmachine voor uw poeder of bloem? Neem contact op met onze specialisten bij Eskens Benelux:

Geschreven door

Logo van:Diermeel zeven met een Rhewum WA zeefmachine

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer