De productie van cosmetische poeders in een Lödige Ploegschaarmenger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De productie van cosmetische poeders in een Lödige Ploegschaarmenger

Bij de productie van cosmetische poederproducten moeten zeer kleine hoeveelheden pigmenten homogeen vermengd worden met het dragermateriaal. Tijdens dit mengen moeten de pigmenten mooi opgelost worden zonder strepen te veroorzaken en moet een vloeibaar bindmiddel vlot ingemengd worden zonder vlokken te vormen om zo een hoogwaardige persresultaat te kunnen verzekeren. Daarnaast verwacht de fabrikant korte procestijden, een hoge mate van flexibiliteit en een volkomen hygiënisch productieproces.
Ploughshare®-mixers ontworpen door Lödige Process Technology zijn de ideale oplossing voor dit proces.

De voordelen zijn veelvuldig:
• Met de juiste Ploughshare® schoepen worden de basispoeders snel en homogeen gemengd.
• Zeer gevoelige en dure additieven, zoals mica (CI 77019), worden door deze schoepen op een zachte wijze verwerkt zonder schade of kwaliteitsverlies te veroorzaken.
• De kleine hoeveelheden pigmenten worden opgelost zonder strepen na te laten.
• Via een enkelvoudige spuitmond in de ontluchtingsopening wordt het vloeibaar bindmiddel zeer nauwkeurig gedoseerd en toegevoegd . Dit vermijdt de vorming van vlokken en geeft een optimaal persresultaat.
• De koelmantel met een groot warmteoverdrachtsoppervlak zorgt voor een effectieve temperatuurregeling zodat het product niet van kleur verandert.
• Het hygiënische ontwerp van de machine vermijdt het risico op contaminatie
• De verschillende stappen van dit kritische proces kunnen in ÉÉN machine plaatsvinden.

Het gebruik van Lödige batch-mengers is bij verschillende cosmetica producenten de ideale oplossing gebleken. Met name de kleine modellen met een bruto volume van 130 of 300 liter, bieden de hoge mate van flexibiliteit die deze bedrijven nodig hebben.

Voor meer informatie over de Lödige Ploughshare® Mixers kan u terecht bij Eskens Benelux

Geschreven door

Logo van:De productie van cosmetische poeders in een Lödige Ploegschaarmenger

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer