Op de Solids beurs in Antwerpen toont Eskens Benelux de L10 Laboratoriummenger van Lödige
Deze L-serie laboratoriummengers bestaan met trommelvolumes van 1, 5, 10, 20 of 50 liter, en bij de modellen L5, L10 en L20 zijn de trommels uitwisselbaar.
De Lödige L-serie mengers werken volgens het principe van een mechanisch gegenereerd wervelbed en zijn uitgerust met mengelementen die worden aangepast aan individuele vereisten van de gebruikers.
De mengelementen zijn in een speciale opstelling op een horizontale mengas geplaatst en draaien tot heel dicht tegen de mengerwand. Hun perifere snelheid en geometrische vorm zijn zo gecoördineerd dat het mengsel tegen de centrifugale kracht in beweegt, en tegelijk in axiale richting uit het product-bed wordt verplaatst. Bovendien tilt de vorm van de mengschoepen de productdeeltjes weg van de trommelwand. Deze speciaal gevormde mengelementen zorgen niet alleen voor een gecontroleerd producttransport, maar ook voor een voldoende terug-menging van het product. Het zogenaamde mechanische wervelbed dat op deze manier wordt gegenereerd, zorgt voor een maximale mengintensiteit met een uitstekend homogeen mengsel als eindresultaat.
Dankzij hun flexibele uitvoeringen en de mogelijkheid om de snelheid aan te passen kunnen de Lödige Mengers worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen, en dit zowel voor stortgoederen (poederachtig, korrelig, vezelig), als voor pasta’s of andere verpompbare producten.
Om de turbulentie in het mengproces te vergroten wordt in deze mengers vaak een chopper geïnstalleerd. Deze snel draaiende mixer gaat het agglomereren van het product tegengaan, en zorgt ook voor het gelijkmatig verdelen van ingrediënten die slechts in zeer kleine percentage worden toegevoegd.
EXTRA MOGELIJKHEDEN:
Toevoeging van vloeistoffen. Dit gebeurt via een drukvaatje dat aan de zijkant van de menger gemonteerd wordt, of gravimetrisch, wanneer het vaatje hhog genoeg kan gepositioneerd worden.
Granulatie. Door het injecteren van een vloeistof (binder) kunnen poeders in deze mengers gegranuleerd worden. Hiervoor zijn aangepaste mengschoepen beschikbaar.
Coaten van poeders. Gesmolten vet kan bijvoorbeeld bij voorkeur in vloeibare vorm op het deeltjesoppervlak worden verspreid om vervolgens tijdens het afkoelen opnieuw te her-kristalliseren. Dat Koelen gebeurt dan door gebruik te maken van vloeibare stikstof of kooldioxidesneeuw die rechtstreeks aan het product wordt toegevoegd.
Drogen. Via de wervelende beweging die product in de menger maakt, komt het product frequent in contact met de wand, en wanneer deze voorzien is van een verwarmde voering ontstaat er een versneld droogproces.
Deze labomengers worden in allerlei industrieën ingezet, maar toch vooral in de voeding, de cosmetica-industrie, en de chemische sector waar men met kleine volumes testen wil doen.