Circulariteit onderbelicht

icon.highlightedarticle.dark Management
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Circulariteit onderbelicht

Nog geen kwart van de bedrijven in de maakindustrie richt zich actief op circulariteit, blijkt uit onderzoek van Kruizinga.nl. Ruim driekwart van de respondenten geeft aan dat hun bedrijf hier nog geen plan van aanpak voor heeft.

Boris Vildósola Bustos, managing director bij Kruizinga.nl zegt in een reactie op het onderzoeksrapport dat dit thema snel opgepakt moet worden. “Nederland moet in 2050 een volledig circulaire economie zijn waarbij grondstoffen niet verloren gaan. Hierbij is veel aandacht voor materiaalefficiency, recycling en circulair inkopen nodig. Uit het onderzoek blijkt dat de sector wel aandacht aan het onderwerp geeft, maar dat er nog heel veel te verbeteren valt”. Het rapport laat zien dat 40% van de bedrijven bezig is met circulariteit is, maar slechts 16% hier geld voor vrijgemaakt.

De meeste aandacht wordt besteed aan het sorteren en gescheiden aanleveren van afval, efficiënt omgaan met grondstoffen en het beperken van de hoeveelheid verpakkingsmaterialen. Circulair inkopen wordt nog nauwelijks gedaan.

________________________________________________

*Onderzoek in opdracht van Kruizinga.nl
onder 376 werkende Nederlanders die werkzaam zijn in de industriesector. Ondervraagd zijn productiemedewerkers, middenkader, projectleiders, senior management en eigenaar/partner.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark