Checkweighing via eNod4-C met OIML R51 certificering

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Checkweighing via eNod4-C met OIML R51 certificering

De Franse fabrikant SCAIME heeft recent de certificering van zijn controller voor checkweighing in automatische ijkwaardige systemen, de eNod4-C, gerealiseerd.
De geïntegreerde applicatie software voor dynamische controle wegingen omvat:

– complete signaalverwerking met automatische gewichtscalculatie
– complete besturing van gewichtsacquisitie, inclusief triggering via gewicht of externe detectoren
– krachtige set programmeerbare digitale filters voor het reduceren van optredende trillingen.

De weegprocessor eNod4-C heeft een conversie snelheid tot 1600 metingen per seconde met een geschaalde resolutie van maximaal ±500 000 delen en een nauwkeurigheid van ±0.005 %.
Hiermee wordt nu een kost effectieve, krachtige en complete oplossing voor het realiseren van automatische ijkwaardige controle wegingen geboden.

Er is een DIN rail uitvoering (eNod4-C DIN) leverbaar, maar deze weegcontroller kan eveneens in een stainless steel behuizing (eNod4-C BOX) worden geleverd.

Hij heeft een geïntegreerd systeem voor het detecteren van defecte load cells en er kunnen tot wel 8 load cells worden aangesloten.
Verder is hij uitgevoerd met 2 digitale inputs en 4 digitale outputs, een analoge uitgang (0-10V of 4-20mA) en een USB poort voor het instellen via de PC.
Er is een uitvoering met RS485/CAN PLC output en MODBUS-RTU, CANOpen of Profibus-DP protocol.
Daarnaast is er een versie met dubbele-Ethernet output en MODBUS-TCP, EtherNet/IP, EtherCAT of Profinet protocol leverbaar.
Voor monitoring en remote setting is er een geïntegreerde webserver beschikbaar.

Tenslotte is er een RS485 poort voor aansluiting van een eNodTouch touch screen panel.
De uitvoering eNod4-T BOX in stainless steel behuizing kan optioneel zelfs worden geleverd met een ingebouwd touch screen panel, de eNodTouch-ML of de iets kleinere eNodTouch-MS.

De eNodView software voor kalibratie en programmering van de eNod4 weegcontroller is tevens een krachtige tool voor signaal acquisitie en analyse. Hiermee is grafische signaal weergave in tijd en frequentie mogelijk, evenals simulatie en afregeling van de geïntegreerde digitale eNod filters.

Geschreven door

Logo van:Checkweighing via eNod4-C met OIML R51 certificering

Bienfait BV

Bienfait is opgericht in Aerdenhout in 1931. Bienfait B.V. heeft in de lang verstreken periode een enorme kennis opgebouwd op de in onze site vermelde industriële vakgebieden. Wij kunnen u... Lees meer