BigBag-vulinstallatie voor jongvee-voeders

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BigBag-vulinstallatie voor jongvee-voeders
Article image of: BigBag-vulinstallatie voor jongvee-voeders
Article image of: BigBag-vulinstallatie voor jongvee-voeders
Article image of: BigBag-vulinstallatie voor jongvee-voeders

Noordwijkerhout -TBMA Europe heeft onlangs een dubbele big bag vulinstallatie opgeleverd voor een producent van hoogwaardige voeders voor dieren in de eerste levensfase. De installatie kan 20-30 big bag’s per uur afvullen en is door één persoon te bedienen. De keuze voor twee vulstations is om product contaminatie te voorkomen.

Producttoevoer
Beide big bag vullers zijn uitgerust met een vulkop op een vaste positie, een weegsysteem en een triltafel die op een hefplateau is gemonteerd. Door de vaste positie van de vulkop en de traploze hef/daalinrichting kunnen alle handelingen door de operator op één hoogte worden uitgevoerd. De achterste twee haken zijn lineair verplaatsbaar en worden pneumatisch naar voren gebracht om het ophangen te vergemakkelijken. De vulspout van de big bag kan gemakkelijk om de opblaasbare balg op de vulkop geschoven worden en zorgt voor een stofvrije verbinding met de big bag. Met geïntegreerde ventilator wordt de nog ineengevouwen big bag in vorm geblazen. De operator bepaalt vooraf op het bedieningspaneel de gewenste procesafloop voor de te vullen serie big bags. Met één drukknop wordt uiteindelijk de vulcyclus gestart.

Vullen en wegen
Gedurende het vullen wordt de big bag door de conische triltafel ingedrukt. De vibraties van de triltafel zorgen er voor dat het product ontlucht, samendrukt en de hoeken van de big bag goed vult. Indien nodig kan de triltafel meerdere keren per vulcyclus geactiveerd worden. Tijdens het vullen wordt er niet staand, maar hangend gewogen. Hierdoor heeft de Big bag de mogelijkheid om te rekken (big bags rekken ca. 3 – 5%), wat meer stabiliteit aan de big bag geeft. Externe factoren beïnvloeden de weging hierdoor ook minder. Wanneer de big bag bijna vol is, geeft het systeem een signaal ‘fijn doseren’ af om binnen de toleranties van het gewenste eindgewicht te komen. Bij het bereiken van het eindgewicht, wordt de producttoevoer afgesloten.

Transporteren
Gedurende de vulcyclus wordt automatisch vanuit het palletmagazijn een lege pallet aangevoerd. Na het afvullen voert een transportshuttle een lege pallet aan onder de big bag waarmee deze wordt opgetild. Op dat moment wordt de verbinding met de vulspout ontkoppeld en de lussen vrij gemaakt. De heftafel zakt op gelijk niveau met de aansluitende rollenbaan en transporteert de big bag naar de volgende positie. De operator hangt een nieuwe big bag aan de haken en drukt op de startknop waarna de rollenbaan de afgevulde big bag verder transporteert. Op deze manier is er geen tijdsverlies en produceert deze installatie twee keer 10 big bags van 1000 kg. per uur.

Meer informatie icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:BigBag-vulinstallatie voor jongvee-voeders

TBMA Europe BV | TBMA België BV

Solutions beyond Bulk Handling TBMA heeft meer dan een halve eeuw ervaring in stortgoedtechniek en procesengineering. Onze componenten en systemen voor de verwerking van droge, vaste stoffen zijn in procesinstallaties over de hele wereld... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer