Barksdale 3000- serieschakelaars en sensoren met IO-Link

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Barksdale 3000- serieschakelaars en sensoren met IO-Link

Hitma Instrumentatie maakt bekend dat de industriële meet- en regelcomponenten uit de succesvolle Barksdale 3000-serie op korte termijn worden uitgebreid met het IO-Link communicatieprotocol. De BPS3000, een elektronische drukschakelaar met een 4-cijferig display, wordt als eerste uitgerust met IO-Link protocol. Later volgen andere producten uit de Barksdale 3000-serie, die naast druksensoren ook temperatuur- en niveausensoren omvat.

Onderhoud voorspellen
IO-Link is een digitaal serieel communicatieprotocol dat wordt gebruikt om digitale sensoren en regelaars op elkaar aan te sluiten. Met dit digitale signaal worden naast de procesgegevens ook statussen en service-informatie uitgewisseld. Deze extra gegevens maken regelingen slimmer en efficiënter waardoor er bijvoorbeeld onderhoudsdiagnoses worden gedaan en reparaties kunnen worden voorspeld. De IO-Link-technologie voldoet aan de internationale IEC 61131-9 richtlijn en communiceert dan ook met alle types IO-link regelaars. De Barksdale IO-link transmitters zijn eenvoudig te installeren met een standaard 3-aderige kabel.

Veelzijdig
De veelzijdige BPS3000-schakelaars zijn geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder hydraulische powerpacks, fabrieksautomatisering, pulp- & papierfabrieken en mobiele apparaten en machines. Naast de nieuwe IO-link functionaliteit werkt de BPS3000 serie ook als traditionele transmitter met 0-10 V of 4-20 mA uitgang.

Breed inzetbaar
Met een inbouwhoogte van iets minder dan tien centimeter en een diameter van ruim twee centimeter, kan de BPS3000 worden geïnstalleerd op systemen met weinig inbouwruimte. De IP67-klasse behuizing maakt deze unit geschikt voor natte omgevingen en kan zelfs volledige ondergedompeld worden. De BPS300 is beschikbaar voor drukbereiken van 0 tot -1 bar tot 0 tot 600 bar. Net als de standaard uitvoering beschikt de IO-Link-versie over een UL- en CSA-goedkeur en is daardoor bij uitstek geschikt voor wereldwijd gebruik.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Barksdale 3000- serieschakelaars en sensoren met IO-Link

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer