Automatisch afvullen van BigBags onder de silo`s

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatisch afvullen van BigBags onder de silo`s

TBMA Europe BV heeft recentelijk 2 mobiele BigBag vulinstallaties geleverd en geïnstalleerd bij één van de meest toonaangevende Europese leveranciers van minerale grondstoffen en halffabricaten voor diverse industriële toepassingen. De klant vult een grote range van verschillende BigBags af, waarbij de lengte van de kleinste BigBag 600 mm bedraagt en de grootste 1.750 mm. De mobiele BigBag vulinstallaties kunnen doormiddel van een heftruck snel en gemakkelijk onder elke gewenste silo van het silopark geplaatst worden. Hierdoor kunnen de mineralen direct onder alle silo’s worden afgevuld in BigBags. Nee zeggen tegen een specifieke levering in BigBags is er bij deze onderneming niet meer bij!

De klant kan via een touch screen eenvoudig uit meer dan 40 recepten zijn keuze maken. Het is ook mogelijk om zelf nieuwe recepturen aan te maken. De installatie is zo ontworpen dat met zo min mogelijk menselijke handelingen een optimale capaciteit wordt gegarandeerd. De opblaasbare manchet op de dubbelwandige vulmond zorgt voor een snelle en stofdichte aansluiting. De ophanghaken draaien automatisch weg op het moment dat de BigBag wordt uitgenomen. De vulinstallatie is ijkwaardig en de BigBags, variërend tussen de 500 en 1.500 kg, worden automatisch tot op de halve kilo nauwkeurig afgevuld.
De vulinstallatie is uitgevoerd met een ingebouwde conische triltafel waardoor zeer fluïdiseerbare producten tot stabiele en rechte BigBags worden afgevuld. De BigBags kunnen, na het trillen, tot 3 hoog gestapeld worden. Het tweede grote voordeel van trillen is dat, afhankelijk van het product, maximaal 30% extra vulling per BigBag kan worden gerealiseerd!

De BigBag vulinstallaties worden volgens een flexibel modulair concept gebouwd waardoor TBMA Europe BV voor iedere situatie een klantspecifieke oplossing kan bieden!

Bent u geïnteresseerd en zou u meer uitleg willen omtrent onze BigBag vulmachines, dan kunt u ons bereiken op: 0252-375068 of bezoek ons op de Solids 2011 in Rotterdam, standnummer A1005. U bent van harte welkom!

Geschreven door

Logo van:Automatisch afvullen van BigBags onder de silo`s

TBMA Europe BV | TBMA België BV

Solutions beyond Bulk Handling TBMA heeft meer dan een halve eeuw ervaring in stortgoedtechniek en procesengineering. Onze componenten en systemen voor de verwerking van droge, vaste stoffen zijn in procesinstallaties over de hele wereld... Lees meer