Ausloos installeert automatische palletwikkelaar bij Belcofeed voor strakkere pallets

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
53 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ausloos installeert automatische palletwikkelaar bij Belcofeed voor strakkere pallets

Eén machine die verschillende types van pallets, met diverse ladingen, voorziet van een wikkelfolie? Dat is precies wat Ausloos’ TOSA 125L automatische palletwikkelaar doet bij Belcofeed.

Belcofeed is een producent en verwerker van voederconcentraten, voormengsels en eiwitrijke grondstoffen. Het schakelde Ausloos in om het wikkelproces van hun pallets uit te bouwen. Voorheen werden hun pallets nog niet gewikkeld, maar zo in containers geplaatst en vervoerd. Dat wilden ze nu professionaliseren door hun pallets te voorzien van een wikkelfolie.

Een van de grote uitdagingen bij Belcofeed is het groot arsenaal aan pallet- en zakformaten dat zij gebruiken. Om die reden hadden zij nood aan een wikkelaar die élk type pallet kon omwikkelen en die gemakkelijk af te stellen was op specifieke palletformaten.

Ausloos installeerde daarom een TOSA 125L-palletwikkelaar met automatische foliewisselaar. Deze automatische palletwikkelaar heeft een grotere ringdiameter waardoor grotere palletformaten geen probleem vormen. Afhankelijk van het aantal wikkelingen dat Belcofeed verkiest rond hun pallets, haalt de wikkelaar volgende snelheden:
-72 pallets per uur bij 18 wikkelingen
-63 pallets per uur bij 23 wikkelingen

De operator van de machine kan dit gemakkelijk instellen en aanpassen naargelang het type lading en type pallet.

Omdat deze automatische palletwikkelaar onderdeel zou uitmaken van een al bestaande verpakkingslijn, liet Ausloos de machines netjes aansluiten op de lijn. Ze werkten hiervoor samen met enkele andere partijen om de volledige lijn te optimaliseren en zo tot een vlot verpakkingsproces te komen.

Meer over deze case icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Ausloos installeert automatische palletwikkelaar bij Belcofeed voor strakkere pallets

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer