Nieuwe MacFab Tweekamerpers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De 75 multi balenpers is een hydraulische tweekamerpers voor het samenpersen van papier en karton. Deze pers heeft slechts een hoogte van 1.98 m en is uitgevoerd met een 230Volt 1,5 kW motor en kan daardoor vrijwel overal geplaatst worden. De pers heeft een perskracht van 3,5 ton en maakt balen met een gewicht tot circa 75 kg (materiaalafhankelijk). De volumereductie kan oplopen tot 90% en zorgt voor een grote besparing op opslagruimte, containers en containerlegingen.

De twee kamers bieden de mogelijkheid om de ene kamer te vullen met afval terwijl in de andere kamer afval samengeperst wordt. Tevens kunnen twee verschillende afvalstromen bijvoorbeeld papier en folie gelijktijdig in deze pers verwerkt worden.

De bediening is veilig en zeer eenvoudig zodat iedereen er mee kan werken. Zodra een baal gereed is kan deze aan de voorzijde worden uitgenomen. De balen kunnen daarna in een container of op een pallet geplaatst worden.

De balenpers 75tmulti wordt in Ierland conform CE richtlijn geproduceerd en de pers maakt deel uit van een volledige lijn afvalpersen met perskracht van 3 tot 50 ton.

Geschreven door

De Jong Weegsystemen en Afvalbewerkingssystemen

Gespecialiseerd in Weegtechniek en Afvalbewerkingstechniek Lees meer