Volumetrische doseertoestellen van WAM

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volumetrische doseertoestellen van WAM

Het WAM type MBF doseertoestel staat bekend om het gravimetrisch en volumetrisch doseren van verschillende droge stortgoederen en kan in vele proces industrieën worden ingezet. Is bijzonder geschikt voor het doseren van koffie, maïsmeel, suiker en andere gelijksoortige producten. Wordt tevens veel ingezet in de chemische- en kunststofindustrie en voldoet aan de ATEX regelgeving.

De 3 verkrijgbare uitvoeringen verschillen onderling door theoretische vastgestelde doseer capaciteiten. hierbij overkoepelt type MBF042 een bereik van ca. 3 tot 150dm³/hr, type MBF073 ca.10 tot 1000 dm³/hr en type MBF114 ca. 40-6000 dm³/hr

Om bijvoorbeeld gelijkmatige product mengsels te verkrijgen of om brugvorming te voorkomen zijn 4 verschillende meng- en doseerwerktuigen beschikbaar. Inzet van het juiste werktuig is afhankelijk van het te doseren product dat kan variëren van poedervorm tot granulaat of van vezelige tot vlokkige eigenschappen en kan worden vastgesteld aan de hand van een eenvoudig opgestelde WAM tabel.

De gezamenlijke componenten worden standaard uitgevoerd in RVS 304. RVS 316 op aanvraag. De behuizing van de niet uitgevoerde RVS modellen zijn ontwikkeld uit een poly-urethaan materiaal. Het is tevens mogelijk de doseerwerktuigen uit hetzelfde materiaal te laten vervaardigen of te kiezen voor een combinatie van beide uitvoeringen.

Optioneel kunnen er door WAM diverse productinlaat trechters worden aangeboden. Ook is een frequentie gestuurde aandrijving mogelijk.

Geschreven door

Logo van:Volumetrische doseertoestellen van WAM

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer