Nieuwe ATEX afvalpersen

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe ATEX afvalpersen

Nieuwe lijn ATEX explosieveilige persen
Een nieuwe serie ATEX gecertificeerde explosieveilige balenpersen en restafvalpersen zijn toegevoegd aan het afvalpersenprogramma van ABT Afvalbewerkingstechniek BV.
Deze Delitek ATEX persen van Noors fabrikaat zijn ontwikkeld voor de off shore sector maar zijn ook bij uitstek geschikt voor industrieën waar met agressieve materialen gewerkt wordt of daar waar de pers in gevaarlijke ruimten opgesteld dient te worden.
De persen zijn hydraulisch en leverbaar met 10 en 15 ton perskracht en werken op diverse voltages. De vulopeningen zijn ruim met respectievelijk 1000 en 1300 mm breedte voor eenvoudige bevulling. De persen zijn standaard uitgevoerd in roest vrijstaal, AISI 304.
Deze lijn persen bestaat uit balenpersen voor karton, papier, plastic, folies en dergelijke, en uit restafvalpersen, waarbij in verwisselbare verrijdbare containers geperst kan worden. In deze containers is een zak geplaatst waarin het afval afgesloten opgeslagen kan worden.

Naast de balen- en restafvalpersen bestaat deze lijn ook uit een blikkenpers voor blikken en oliefilters en een glasvergruizer voor grote hoeveelheden glazen flessen met een diameter tot maximaal 140 mm.

De Delitek persen worden conform CE richtlijn geproduceerd indien van toepassing geleverd met ATEX certificering voor Zone1.

Geschreven door

De Jong Weegsystemen en Afvalbewerkingssystemen

Gespecialiseerd in Weegtechniek en Afvalbewerkingstechniek Lees meer