Optiwave 6300 C niveaumeetinstrument voor vaste stoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Optiwave 6300 C niveaumeetinstrument voor vaste stoffen

Daar waar in het verleden gebruik gemaakt werd van eindschakelaars om vaste stoffen in opslagtanks en silo’s te controleren, neemt nu de vraag naar continue meetsystemen enorm toe. In vele industrieën is er inmiddels een weloverwogen opslagbeleid voor grondstoffen, dat uiteindelijk ook moet leiden tot lagere opslagkosten.

Voor applicaties in de bulkindustrie, heeft Krohne met de radarniveaumeter een betrouwbare oplossing gecreëerd voor een efficiënt voorraadbeheer van bulkgoederen en poeders. De FMCW radar niveaumeter, Optiwave 6300C beschikt over een speciale antenne welke de typische oneffen oppervlaktes in de silo’s kan onderscheiden. Dankzij de buitengewone efficiency van de antenne en het FMCW proces, is er geen speciale apparatuur nodig om de antenne uit te richten. De installatie is eenvoudig in bedrijf te nemen. Stof of afzetting heeft geen effect op de meting, omdat de druppel antenne voorkomt dat er aanhechting plaatsvindt. Bovendien bezit de antenne uitstekende richtingseigenschappen (stralingshoek 2°) en is vanwege de contactvrije meting nagenoeg onderhoudsvrij.

De gebruiker kan kiezen uit diverse materialen en antenne afmetingen. De druppelantenne met haar ellipsvorm is verkrijgbaar in afmetingen DN 80 (materiaal PP of PTFE) en DN 150 (materiaal PP). De roestvast stalen variant is verkrijgbaar in de afmetingen DN 40 tot DN 150. Afhankelijk van materiaal en applicatie zijn temperaturen tot 200º en drukken tot 40 bar mogelijk. Zelfs in silo’s met een hoogte van 80 meter, meet de Optiwave 6300C betrouwbaar.

De Optiwave 6300C niveaumeter kan worden gebruikt overal waar een onderhoudsvrije en betrouwbare niveaumeting vereist is.

Geschreven door

KROHNE Nederland BV

KROHNE is marktleider in flow- en niveaumeters met eigen fabrieken en verkoopkantoren in meer dan 100 landen. In Nederland wordt KROHNE in Dordrecht vertegenwoordigd. De Nederlandse verkoop- en serviceorganisatie brengt... Lees meer