Nieuwe serie robuust uitgevoerde flitslampen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe serie robuust uitgevoerde flitslampen

BARTEC heeft een nieuwe serie robuuste flitslampen in het leveringsprogramma, welke geschikt zijn voor gebruik in explosiegevaarlijke (ATEX zone 1/21 en zone 2/22) en industriële omgevingen.
BARTEC heeft bij de ontwikkeling van de flitslampen rekening gehouden met de laatste stand van de richtlijn EN 60079 en de EMC richtlijn 2004/108/EG.

De flitslampen zijn geschikt voor gasgroep IIA, IIB en IIC en toepasbaar in de hoogste temperatuurklasse T6 met een standaard omgevingstemperatuurbereik van -40° tot +40°C (op aanvraag zelfs tot -55°C). Door de hoge afdichtingsgraad (IP67) zijn de flitslampen in vrijwel iedere buitenomgeving toepasbaar.

De flitslampen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, rood, groen, geel en blauw en beschikken over een energiesterkte van 5 of 15 Joule. Deze laatste is standaard voorzien van een beschermingskorf.

De nieuwe flitslampen zijn robuust uitgevoerd middels een Ex d behuizing voorzien met borosilikaten glazen lens en bevestigingsbeugel.

De verhoogd veilige (Ex e) aansluitruimte maakt een snelle en eenvoudige aansluiting van de voedingsspanning (12 VDC – 230 VAC) mogelijk.

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. BARTEC ontwerpt, produceert en levert een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten, explosieveilige schakelpanelen,... Lees meer