Drie modellen Retsch Snijmolens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Drie modellen Retsch Snijmolens

RETSCH heeft hun assortiment slijpmolens opgefrist en heeft met drie modellen altijd de perfecte snijmolen voor een krachtige vermaling gecombineerd met het gekende Retsch gebruiksgemak.

De snijmolen SM 300 kan perfect worden aangepast aan verschillende samples dankzij de variabel instelbare snelheid van 700 tot 3.000 toeren per minuut. De krachtige 3 kW aandrijving met extra vliegwielmassa en een hoog koppel zorgen voor een uitstekende maalresultaat, zodat zelfs heterogene samples niet langer een probleem zijn!
Een ander voordeel van de SM 300 is de gemakkelijke toegang tot de maalkamer voor het reinigen: de invoertrechter is simpel te kantelen en de push-fit rotor kan worden verwijderd zonder gereedschap. Dit duurt slechts enkele seconden. De snijmolen SM 300 kan worden uitgerust met een breed scala aan accessoires, waaronder een cycloon aansluiting. Deze cycloon vergemakkelijkt het vermalen van lichte producten die meer door de molen heen worden gezogen.

De SM 200 is het veelzijdige standaard model voor een breed scala van toepassingen. De SM 200 beschikt over een sterke 2 kW aandrijving. Naast de eenvoudige reiniging door een weg klapbare invoertrechter en push-fit rotor kan de SM 200 ook optioneel worden uitgerust met een cycloon.

Voor routinematige toepassingen, met name van materialen die zich gemakkelijker laten vermalen, is het budgetgeprijsde basismodel SM 100 de beste keuze.

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer