Systeem voor het restloos legen van zakken

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Systeem voor het restloos legen van zakken

Bedrijven die grondstoffen voor hun productieproces aanvoeren in zakken van 10 tot 90 kg, blijken in de praktijk 0,4% tot 1% van hun kostbare grondstoffen te verliezen, doordat ze als rest achterblijven bij het legen van de zakken. Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde Dinnissen Process Technology een nieuw systeem voor het legen van zakken. Met het systeem kunnen bedrijven zakken legen tot meer dan 99,9% van de inhoud. Daarmee voorkomen ze het verlies van grondstoffen en verbeteren ze de hygiëne in en rond hun productieproces op allerlei punten.

Zakken legen tot 99,9% van de inhoud door trillen, leegblazen en leegzuigen
Het nieuwe systeem van Dinnissen leegt zakken van 10 tot 90 kg tot bijna de allerlaatste korrel. De zakkenleger voorkomt contaminatie binnen het productieproces en het vervuilen van de productieomgeving en is vooral geschikt voor de verwerking van kostbare en contaminatiegevoelige grondstoffen zoals koffie, thee, melkpoeders, babyvoeding en grondstoffen voor de chemische, farmaceutische en cosmetische industrie. Bovendien bewijst het systeem zijn diensten in situaties waarbij het restloos legen van de zakken leidt tot een gunstiger afvaltarief. Het nieuwe zakkenleegsysteem blaast en borstelt zakken eerst automatisch rondom schoon, voordat ze worden geopend. Daarmee voorkomen bedrijven dat stof en vuil (contaminatie) in het productieproces terecht komen. De zakken worden daarna in de zakkenleger geplaatst en opengesneden. Daar worden ze geleegd onder tegelijkertijd trillen en leegblazen. Een uitgekiend afzuigsysteem voorkomt het uittreden van stof buiten de zakkenleger. Grondstoffen uit het afzuigsysteem worden zorgvuldig opgevangen en benut voor het productieproces. Bij vochtgevoelige poeders, korrels of granulaten kan gebruik worden gemaakt van geklimatiseerde, extra droge lucht die klonteren en aangroei voorkomt. Na het restloos legen worden de zakken automatisch afgevoerd. Omdat de zakken restloos leeg zijn, blijft de productieomgeving hygiënisch schoon. Het legen van de zakken kan worden gecombineerd met een weegsysteem dat het restloos leeg zijn van de zakken controleert. Lege zakken kunnen eventueel worden samengeperst in plastic folie om het afvalvolume te verkleinen en de afvoerkosten te reduceren. Het nieuwe zakkenleegsysteem van Dinnissen kan worden afgestemd op zakken in alle soorten en maten en op grondstoffen met uiteenlopende loop- en producteigenschappen.

Geschreven door

Logo van:Systeem voor het restloos legen van zakken

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer