Automatische spindelverstelling levert grote winst in omsteltijden

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatische spindelverstelling levert grote winst in omsteltijden

Korte cyclus- en omsteltijden, hoge productiviteit en kwaliteit, tegen lage investeringskosten. Dat is de hedendaagse succesformule voor optimale omstellingen en/of productieveranderingen bij veel verschillende machines.

De nieuwe DriveLine actuators, type AG06 van SIKO, geven een nieuwe dimensie aan door met een zeer compacte behuizing opvallend grote vermogens te leveren om assen en spindels de juiste positionering te geven. De AG06 heeft een geïntegreerde positiemeting die ook bij spanningsuitval zijn positie exact onthoudt. De gladde glasvezelversterkte behuizing is grotendeels zuur- en alkalibestendig en heeft aan de frontzijde een 2-regelig tekstdisplay met twee LED’s om de status van de aandrijving of de positie van de as uit te kunnen lezen.

De automatische spindelverstellingen kunnen centraal worden aangestuurd vanuit PLC’s of andere besturingen waardoor lange omsteltijden van machines sterk worden teruggebracht en ook instelfouten tot een minimum worden beperkt. Hierdoor is het ook eenvoudig uit te rekenen wat de geringe terugverdientijd is van uw investering!

Een uitgewerkte combinatie met de gebruikersvriendelijke OPLC’s van Unitronics, die Isotron al jaren succesvol naar de markt brengt, is inmiddels beschikbaar waardoor programmering en visualisatie van uw al uw omstellingen gegarandeerd goed en snel kan worden gedaan

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer