Atlas Copco neemt Italiaanse compressorproducent over

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Atlas Copco neemt Italiaanse compressorproducent over

Stockholm, Zweden, 26 januari 2016. Atlas Copco, toonaangevend aanbieder van duurzame productiviteitsoplossingen, heeft een akkoord bereikt over de overname van FIAC, een Italiaanse compressorproducent van zuigercompressoren en aanverwante persluchtproducten. FIAC is gevestigd in Bologna, Italië, en heeft ongeveer 400 medewerkers in dienst. Het bedrijf voert een breed assortiment aan zuigercompressoren, luchtbehandelings-apparatuur en onderdelen die via een eigen verkoopnetwerk worden afgezet. FIAC is opgericht in 1977 en beschikt over productie-eenheden in Italië, China en Brazilië. Verkoop vindt plaats in meer dan 110 landen. In 2014 bedroeg de omzet van het bedrijf zo’n 70 miljoen euro.
“FIAC staat bekend om zijn persluchtproducten van hoge kwaliteit. Deze acquisitie zal ons productenaanbod en onze expertise, specifiek in zuigercompressoren, versterken”, aldus Nico Delvaux, President van Atlas Copco’s business area Compressor Technique. “We voegen een nieuw sterk merk toe aan ons portfolio.”
De acquisitie is onderhevig aan regelgeving en toestemming. De verwachting is dat in de loop van het eerste kwartaal de overname kan worden afgerond. Partijen zijn overeengekomen geen informatie te verstrekken over de aankoopprijs.
Nadat de overname is afgerond zal FIAC deel uitmaken van de nieuw op te richten divisie “Professional Air” binnen de business area Compressor Technique van Atlas Copco

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer