Nooit meer vervuiling van pH-sensoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nooit meer vervuiling van pH-sensoren

pH-sensoren in industriële toepassingen worden meestal eens per maand uit het proces gehaald voor reiniging en kalibratie. Vaak blijkt dat na reiniging de sensor al weer goed meet, zelfs zonder dat kalibratie nodig is. Maar in praktijk ontbreekt het meestal aan mankracht om de pH sensor vaker uit het proces te halen om te reinigen. Endress+Hauser heeft de oplossing: Cleanfit Control CYC25 gecombineerd met een Cleanfit retractable pH-armatuur CPA871. Deze combinatie zorgt ervoor dat de pH-sensor zo vaak als nodig automatisch uit het proces teruggetrokken en gereinigd wordt. Het belangrijkste voordeel: de pH meting blijft de juiste waarde aangeven totdat er een kalibratie uitgevoerd dient te worden.

Handmatige kalibratie in fabriek was al verleden tijd
De tijd dat de kalibratie van pH-sensoren in de fabriek uitgevoerd moest worden ligt gelukkig al jaren achter ons. Dankzij Memosens digitale sensortechnologie en Memobase Plus CYZ71D kalibratiesoftware kan de kalibratie en justering van pH-sensoren plaatsvinden onder geconditioneerde omstandigheden en op een moment dat het de gebruiker uitkomt. De Memosens chip in de pH-sensoren onthoudt de kalibratie-informatie en zodra de pH-sensor in de fabriek op een transmitter wordt aangesloten zijn de juiste kalibratiegegevens bekend.

En nu is dus ook handmatige reiniging verleden tijd
Het Cleanfit Control CYC25 systeem zorgt er samen met een pneumatisch ‘retractable’ armatuur Cleanfit CPA871 voor dat de pH-sensor periodiek uit het proces teruggetrokken en volledig automatisch gereinigd wordt, eventueel in combinatie met een chemisch reinigingsmiddel. Doordat dit reinigingsinterval volledig vrij instelbaar is, blijft zo in alle toepassingen de pH-sensor schoon. En een ander groot voordeel: het reinigen kost de medewerkers geen tijd meer want het vindt volledig geautomatiseerd plaatst zonder tussenkomst van bedienend personeel en zonder onderbreking van het productieproces. Hierdoor kan in veel gevallen ook het kalibratie-interval verlengd worden.

Geschreven door

Logo van:Nooit meer vervuiling van pH-sensoren

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer