RVC-E draaisluizen van WAM Holland

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RVC-E draaisluizen van WAM Holland

RVC-E draaisluizen van WAM Holland

Om stofexplosies in industriële processen te voorkomen worden compartimenten in industriële processen van elkaar gescheiden door beveiligingen. Als u in de installatie wilt compartimenteren dan heeft WAM Holland een geschikte sluis daarvoor die aan de strenge eisen kan voldoen.

Zo heeft WAM Holland het bestaande RVC programma draaisluizen uitgebreid met een nieuw model type “RVC-E” genaamd. Deze draaisluis is uitstekend geschikt voor het verwerken van poeders en granulaten en is ATEX gecertificeerd volgens (EX II 1D/3D c T135° C ) en (EX D St2). De RVC-E draaisluis voldoet tevens aan de normering, NEN-EN 15089:2009.

Deze Europese standaard omschrijft de algemene eisen voor een explosie isolatie systeem. Hiermee wordt voorkomen dat een explosiegolf of een vlam zich doorzet naar omringende apparaten of andere gebieden binnen het bedrijf. Voor de RVC-E geldt een explosiedruk van 6 barg.

WAM Holland levert diverse doorval en doorblaassluizen ATEX gecertificeerd.

De kenmerken van de draaisluis typ “RVC-E” zijn:

– Vlam- en drukstootvast tot 6 barg
– 5 capaciteiten 5 – 10- 15 – 20 en 35 liter per omwenteling
– Gietstaal in RAL kleur
– Diverse aandrijvingen en afdichtingen
– Vernikkelde of verchroomde uitvoering van het huis
– ATEX gecertificeerd zone 21 en 22

Geschreven door

Logo van:RVC-E draaisluizen van WAM Holland

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer