Succesvolle Master bandweger BS221DB

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
30 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Succesvolle Master bandweger BS221DB

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren (voorheen Master Engineering B.V.) is al sinds jaren specialist op het gebied van bandwegers en één van de marktleiders in Nederland en België.

In 2007 heeft Master Engineering het model BS221DB ontwikkeld en in Nederland op de markt gebracht. Het model is vanaf het begin een succes geweest! Sinds de overname van Master Engineering door Rice Lake Weighing Systems wordt het model wereldwijd verkocht. Deze zomer werd de mijlpaal van totaal 1000 verkochte bandwegers van dit model bereikt.

Een bandweger bestaat in basis uit een weegframe dat in de transportband wordt gemonteerd, een bandsnelheidsopnemer en een weegprocessor die de signalen (gewicht en snelheid) verwerkt tot kg/uur of ton/uur en een totaaltelling in kg of ton.

Het model BS221DB heeft een weegframe dat bestaat uit twee constructies, met elk één loadcell, die aan de buitenzijde tegen de langsliggers worden gemonteerd en waarop vervolgens de weeg- rol of trogstel wordt geplaatst. Om dit te realiseren zal de as van weeg rol of de drager van het trogstel aan beide zijden verlengd moeten worden, die dan vervolgens door of over de langsliggers van de band heen steken.

Het grote voordeel van dit type bandweger is een gemakkelijke montage en een goede bereikbaarheid in geval van service en reinigen.

Rice Lake heeft een aantal specialisten in dienst die de afnemers kunnen informeren over bandwegers en adviseren welke model het meest geschikt is voor de betreffende toepassing.

Het leveringsprogramma van Rice Lake bestaat o.a. uit de Master bandwegers (8 modellen), weeg/doseerbanden, schroefweegsystemen, Bulkslide flowmeter, valplaat meetsystemen, Loss-in-Weight-systemen, doorstroomwegers, silo- en bunkerwegingen en batchwegers. Daarnaast is er een uitgebreid leveringsprogramma van Rice Lake weegplateaus, loadcells, indicatoren.

Bandweger BS221DBicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Succesvolle Master bandweger BS221DB

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer