Simatek Drum Feeder: mechanisch beker-voedingssysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Simatek Drum Feeder: mechanisch beker-voedingssysteem

De Simatek Drum Feeder is een uniek, gepatenteerd, mechanisch systeem voor de voeding van bekers van een bekerelevator. Het systeem wordt boven de inlaat van de bekerelevator geplaatst. Met de drum feeder kunnen de bekers beter en efficiënter gevuld worden wat resulteert in hogere capaciteiten en/of lagere draaisnelheid vergeleken met andere aanbieders.

De drum feeder wordt aangedreven door de ketting van de elevator, en heeft zodoende geen eigen aandrijving. Hierdoor is de positie van de uitlaat ten opzichte van de bekers gewaarborgd.

Door het gebruik van de drum feeder wordt het product niet beschadigd en zal er geen productmors zijn langs de bekers omdat de bekers elkaar niet overlappen.

De Simatek Drum Feeder is zo gemaakt dat deze eenvoudig te reinigen is. Staal dat in contact komt met het product is binnen enkele minuten demonteerbaar voor reiniging.
De drum feeder is beschikbaar in normaal gecoat staal als roestvaststaal.
De drum feeder is succesvol toegepast voor o.a. granulaat, poeders, pellets, zaden en granen.

Simatek Drum Feedericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Simatek Drum Feeder: mechanisch beker-voedingssysteem

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer