ZSK 26 Extruder: snelle schroefwissels voor de hoogste efficiëntie

icon.highlightedarticle.dark Extruderen
80 bekeken Laatste wijziging: 1 januari 2024
ZSK 26 Extruder
ZSK 26 Extruder | Foto: Coperion

Coperion heeft voor de dubbelschroef extruders ZSK 26 Mc18 met een schroefdiameter van 25 mm een ​​quick release schroefaskoppeling ontwikkeld, die het wisselen van schroeven in de kortst mogelijke tijd mogelijk maakt.

Vooral bij kleine extruders zijn korte insteltijden van groot belang voor een efficiënte werking van het systeem.

De quick release schroefaskoppeling voor de ZSK 26 Mc ¹⁸ is inmiddels gepatenteerd.

Hoe sneller, des te economischer

Kleine productiepartijen gaan vaak gepaard met talrijke receptwijzigingen en frequente aanpassingen aan de extrusielijn. Hoe sneller deze wijzigingen in andere recepten of kleuren kunnen worden doorgevoerd, des te economischer kan het systeem worden gebruikt.

Om deze reden hebben wij voor de dubbelschroef extruders ZSK 26 Mc18 met een schroefdiameter van 25 mm een ​​quick release schroefaskoppeling ontwikkeld, die het wisselen van schroeven in de kortst mogelijke tijd mogelijk maakt.

Snellere schroefwissels

Door eenvoudigweg een vergrendeling los te maken, kunnen de schroefassen makkelijk worden losgemaakt, getrokken, verwisseld en weer vergrendeld. Zo worden schroefwissels voor reinigingsdoeleinden of receptwijzigingen in de kortst mogelijke tijd uitgevoerd. De insteltijden worden tot een minimum beperkt. De efficiëntie van het hele systeem neemt aanzienlijk toe.

Geschreven door

Logo van:ZSK 26 Extruder: snelle schroefwissels voor de hoogste efficiëntie

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer