Zo krachtig waren barcodereaders nog nooit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zo krachtig waren barcodereaders nog nooit
Article image of: Zo krachtig waren barcodereaders nog nooit

Barcodereaders zijn niet meer weg te denken uit de productie en logistieke processen in deze tijd. Maar de processen worden door steeds verdergaande technologieën nog sneller en nog uitgebreider. De applicaties waar barcodes worden gelezen en verwerkt, moeten in deze ontwikkeling meegaan. De nieuwe Cognex DataMan 470-serie is het antwoord op deze ontwikkeling. Complexe productietoepassingen met hoge doorvoersnelheden, even als logistieke toepassingen, vormen geen probleem.

Snel, sneller snelst
De barcodereader beschikt over zeven krachtige processors die in staat zijn om meerdere algoritmes en processen parallel aan elkaar te draaien op hoge snelheid. Het lezen van 1D en 2D-codes op verschillende locaties of een combinatie van symbolen worden tegelijkertijd op hoge snelheid gelezen en verwerkt.

High Dynamic Range + (HDR+)
HDR maakt gebruik van de nieuwste CMOS-sensortechnologie die maar liefst zestien keer gedetailleerdere beelden maakt dan conventionele CMOS-sensors. Nu is er ook HDR+ dat weer een stap verder gaat dan de voorloper. Hiermee wordt bijvoorbeeld het effect van over- of onderbelichting verminderd zodat in een groter scherptediepte gebied kan worden gewerkt.Ook op het gebied van belichtingstijd is een verbetering realiseerbaar. Die is veel korter dan bij conventionele beeldsensors zodat de lijnsnelheid waarbij de DataMan 470 nog operationeel is tot wel 82% sneller is!

Achtergrondonafhankelijk

De uitdaging bij het lezen van codes is vaak het gebied om de code heen. Codes staan nu eenmaal niet vaak op een mooi wit egaal product. Kleurrijke verpakkingen zijn vaak een hindernis waardoor conventionele beeldsensoren en zelfs HDR-sensoren een code niet kunnen lezen. De DataMan 470-serie met HDR + kan contrastaanpassingen doen waardoor moeilijke codes of codes op kleurrijke achtergronden toch gelezen kunnen worden.

Depth-of-Field
Een belangrijke eigenschap van de toegepaste techniek is dat de DataMan 470 codes kan lezen op verschillende afstanden. Dit maakt de reader uitermate geschikt voor toepassingen waar de afstanden van de reader tot aan de te lezen code sterk kan verschillen. In de praktijk zijn voor bepaalde applicaties dus niet meer meerdere readers nodig of hoeft er niet meer te worden omgesteld. Een besparing op tijd en geld!

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer