Zijkanaalventilatoren met drukverschillen tot 1.000 mbar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zijkanaalventilatoren met drukverschillen tot 1.000 mbar

Induvac B.V. heeft het programma zijkanaalventilatoren verder uitgebreid. Behalve de standaard enkeltraps- en tweetraps modellen, zijn er nu nieuwe generatie zijkanaalventilatoren leverbaar die een overdruk kunnen genereren van maximaal 1.000 mbar(g).De zijkanaalventilatoren zijn ook te gebruiken als vacuümpomp. De maximaal haalbare onderdruk bedraagt dan -750 mbar(g). Er zijn circa 20 modellen leverbaar met capaciteiten die variëren van 15 tot 170 m3/ uur.

De nieuwe serie is uitermate geschikt om het gat op te vullen tussen de standaard zijkanaalventilatoren met een maximaal drukverschil van 600 mbar(g) en de rootsblowers, die voornamelijk geschikt zijn voor grotere capaciteiten.
Alle modellen zijn ontworpen om schone lucht te verpompen, maar speciale uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar. Hierbij valt te denken aan speciale materialen of gasdichte uitvoeringen.

Toepassingen voor dit soort blowers zijn bijvoorbeeld het beluchten van bassins, pneumatisch transport of grondbeluchting.
Neem voor meer informatie gerust contact op met onze verkoopafdeling…

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer