Zeer selectieve screening metaal poeders met Rhewum zeven

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zeer selectieve screening metaal poeders met Rhewum zeven

Voor de scheiding op basis van de deeltjesgrootte biedt RHEWUM uiterst nauwkeurige screening machines aan die het mogelijk maken om een zeer fijn metaalpoeder te produceren (bijv. Aluminium, magnesium, ijzer enz.) met een hoge kwaliteit of om het te verwerken voor hergebruik of om het uit te zeven van agglomeraten en stof.
Rhewum mds : Compacte zeefmachine voor metaal poeders
Om de gewenste kwaliteit van het metaalpoeder te bereiken, moeten alle onzuiverheden, ondermaatse deeltjes en stof worden verwijderd en agglomeraten moeten worden losgemaakt. De Rhewum mds zeven gepoederde metalen van grootte vanaf 40 μm zeer nauwkeurig en bereikt daardoor een zuiverheid van meer dan 99 procent met een gelijktijdige opbrengst van maximaal 92 procent.
•High-Frequency onbalance motoren (> 25 Hertz) screenen en transporteren het gepoederde metaal lineair over het horizontale zeefoppervlak.
•Door de hoge frequentie en lage amplitude ondergaan de deeltjes een groot aantal micro-worpen die nodig zijn voor het zo vaak mogelijk vergelijken van de grootte van het deeltje met de grootte van de maaswijdte van het zeefdoek.
•Het modulaire systeem maakt het mogelijk om de rechthoekige zeefdekken op te stapelen en biedt daardoor een groot zeefoppervlak op een klein vloeroppervlak.
•De mogelijkheid om de zeef dekken evenwijdig aan elkaar te plaatsen heeft het voordeel dat de doorvoer kan worden vermenigvuldigd of dat de verontreiniging toe te schrijven aan scheuren van het het zeefgaas kan worden vermeden.
•Slijtage-proof biconical stuiterende ballen houden het zeefgaas betrouwbaar open en vrij tijdens het gebruik.
Rhewum waf: screening metaalpoeder zonder verstopping
Een niet onaanzienlijke uitdaging bij het zeven van metaalpoeder is om het zeefgaas te beschermen tegen verstopping door de uiterst fijne deeltjes daar de reiniging en het onderhoud leidt tot verlies van de hoge-waarde metaalpoeder en tot productieuitval.
•De Rhewum waf is een combinatie van een direct excitated zeef en een lineaire triltransporteur die betere resultaten oplevert dan gewone vibrerende zeven.
•De lineaire beweging wordt gegenereerd door twee onbalans-motoren en wordt gebruikt om het materiaal te vervoeren.
•De extra exitatie van het het zeefdoek evenals de vrij selecteerbare reinigingscycli vermijden verstopping van om het even welke zeefoppervlakte.
•Het ontwerp maakt het mogelijk om de helling van de zeefmachine zelfs tijdens de operatie aan te passen. Verlies van het waardevolle product en downtime kan daardoor aanzienlijk worden verminderd.

Geschreven door

Logo van:Zeer selectieve screening metaal poeders met Rhewum zeven

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer