Zaden worden meestal verpakt in papieren zakken die geseald of genaaid worden. Indien uw zaden luchtdicht moeten worden verpakt, dient u de zakken te sealen. Bescherm uw zaden tegen de buitenwereld met een extra coating of PE-inliner in de papieren zakken. Dat gaat vochtigheid tegen en houdt insecten buiten.

Reinigbaarheid van de zak
Niemand wil pompoenzaden tussen zijn spinaziezaden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een verpakkingsmachine die goed reinigbaar en inspecteerbaar is. Wij zorgen dat er geen naden of dode hoeken zijn in uw machine. Daarin zouden zaden kunnen achterblijven.

Nauwkeurig meten en doseren
Wanneer u duizend zaden wil verpakken, maar uw weger zit er telkens 200 gram naast, dan kan dat een aanzienlijk verschil maken op het einde van de rit. Gebruik daarom nauwkeurige weegapparatuur en een doseermethode die bijna tot op het zaadje correct kan doseren.

Voorzien van een label
Passeren er veel soorten zaden in uw bedrijf? Voorzie uw afgevulde zakken dan van een label. Dat maakt de traceability binnen uw bedrijf gemakkelijker.
Een goed stapelsysteem Zaden verpakken gebeurt vaak in verschillende hoeveelheden. Wanneer u al die verschillende zakken wil kunnen stapelen, heeft u nood aan een stapelaar die moeiteloos schakelt tussen verschillende zakvullingen