Zaden verpakken met volautomatische lijn voor Termont & Thomaes

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
80 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zaden verpakken met volautomatische lijn voor Termont & Thomaes

Ausloos werkte onlangs een lijn op maat uit voor Termont & Thomaes, gespecialiseerd in de handel van peulvruchten, granen en zaden. Het bedrijf wilde zijn halfautomatische verpakkingslijn vervangen door een efficiëntere oplossing. De nieuwe lijn verpakt, stapelt en omwikkelt hun zakken, klaar voor transport.

De lijn werkt als volgt:
– De aangeleverde zaden worden afgewogen en vervolgens afgezakt in openmondzakken van vooral 10 en 25 kilogram. De zakken worden dichtgenaaid.
– Een Winner 400 robot palletiser zet de pallets klaar op rollenbanen, legt een karton op de pallets en stapelt hier de gevulde zakken op.
– De pallets worden omwikkeld, waarna ze klaar zijn voor transport.

Op die manier kon Termont & Thomaes hun proces versnellen en tot 10 ton per uur verpakken. Dat komt neer op zo’n 400 zakken per uur.

Enkele belangrijke aandachtspunten voor Termont & Thomaes:
– De robot palletiser heeft een tweede invoer van zakken die rechtstreeks uit containers komen en opnieuw gestapeld worden op pallets. Die pallets worden ook omwikkeld.
– Het was voor Termont & Thomaes belangrijk dat de verpakkingslijn overzichtelijk en zo ergonomisch mogelijk werd opgebouwd.
– Door die opbouw is de volledige lijn ook vlot te reinigen, wat belangrijk is omdat de lijn verschillende zaden en granen verpakt. Wisselen tussen de verschillende producten verloopt vlekkeloos.
– Om contaminatie uit te sluiten, controleert een metaaldetector alle afgevulde zakken.

Meer over deze case icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Zaden verpakken met volautomatische lijn voor Termont & Thomaes

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer