ZAbluefin gecertificeerd voor nieuwe AMCA energie index

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023

FEI is een wire-to-air, design-point metriek dat de nadruk legt op ventilatorselectie die voldoet aan de wetgeving op basis van werkpunten

ZIEHL-ABEGG is het eerste bedrijf ter wereld dat een volledige productgroep (ZAbluefin) certificeert voor de nieuwe ventilator-energie-index (FEI). In 2018 introduceerde Air Movement and Control Association (AMCA) International FEI om energie te besparen, operationele kosten en CO2 uitstoot te verlagen.

FEI is een energie-efficiëntiemaat voor ventilatoren inclusief motoren en aandrijvingen. De berekeningsmethode voor deze nieuwe metriek is de ANSI / AMCA-norm 208, Berekening van de ventilator-energie-index. Deze statistiek biedt een gestandaardiseerde en consistente basis voor het vergelijken van de energieprestaties van de ventilator tussen ventilatortypen en -afmetingen op een bepaald werkpunt van de ventilator. FEI houdt ook rekening met de effecten van motoren en aandrijvingen wanneer deze zijn opgenomen in beoordelingstests.

FEI kan voor verschillende doelen gebruikt worden. Degene die de ventilator selecteert kan het gebruiken om de ventilator-efficiëntie van de ontwerpintentie te begrijpen en communiceren, terwijl wet- en regelgevende instanties het kunnen gebruiken om energie efficiëntievereisten van ventilatoren te definiëren. De norm is geschreven om toeleveranciers in de ventilatorindustrie te ondersteunen bij het invoeren van energie- en bouwcodes en -normen en om subsidie aan te kunnen vragen.

FEI is een vervanging voor FEG (fan efficiency grade), een metriek waarnaar momenteel wordt verwezen in model energiecodes en normen zoals ANSI / ASHRAE / IES 90.1, Energienorm voor gebouwen met uitzondering van laagbouw residentiële gebouwen; ANSI / ASHRAE / USGBC / IEC 189.1, Norm voor het ontwerp van hoogwaardige, groene gebouwen, met uitzondering van laagbouw residentiële gebouwen; en de International Energy Conservation Code en in overheidsregelgeving in verschillende Aziatische landen. FEI zal de FEG vervangen door energiecodes, normen en voorschriften zoals deze worden aangenomen door wijzigingsvoorstellen als onderdeel van routinematig onderhoud.

Zevenentwintig verschillende ZAbluefin radiaalventilatoren met GR-modules in verschillende combinaties met gebruik van verschillende motoren zijn gecertificeerd, evenals het vroegere Cpro en C assortiment. Ziehl-Abegg exploiteert sinds 2008 de grootste gecombineerde meet- en testkamer voor ventilatoren in Künzelsau. ZIEHL-ABEGG is van mening dat state-of-the-art, uiterst nauwkeurige meetinstrumenten en regelmatige training voor werknemers, in combinatie met routinematige inspecties door externe organisaties zoals AMCA en TÜV, essentieel zijn om het totale vertrouwen van klanten in hun producten te blijven stimuleren.

Geschreven door

ZIEHL-ABEGG

ZIEHL-ABEGG (Künzelsau, Baden-Württemberg, Duitsland) is een van de meest toonaangevende bedrijven wereldwijd op het gebied van ventilatie-, regel- en aandrijftechniek. Voorbeelden voor toepassingsgebieden van de producten zijn verwarmings- en koelsystemen,... Lees meer