Ytroniseren / homogeniseren van sappen met Prosysta.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ytroniseren / homogeniseren van sappen met Prosysta.

De uitdaging:
In de hedendaagse processen worden de vruchtensapconcentraties verwerkt met behulp van hogedruk-homogenisatoren tot wel 100 bar. Dit om de deeltjesgrootte in het sap te reduceren. Hierdoor wordt niet alleen een beter zintuiglijk smaakgevoel bereikt maar ook het bezinken van het product wordt beperkt.

Deze processen kenmerken zich door:
* De hoge investeringskosten
* Een buitensporige energieconsumptie
* Hoge onderhoudskosten
* Een risico op een metaalsmaak

De oplossing:
Ytroniseren: De reactorkop van de Ytron-Z biedt plaats aan maximaal 3 rotor/stator sets, aangedreven door een draaistroommotor.
Het in-line principe geeft in één doorgang een constant en reproduceerbaar resultaat.
Voor alle geteste producten, geeft YTRONiseren met de Ytron Z een gelijkwaardig of verbeterd resultaat vergeleken met de gebruikelijke methodes.

De voorwaarden:
Ytroniseren is doeltreffend bij concentraties van 60°Bx en meer, maar ook gunstig bij het verwerken van sappen van maar 12°Bx.

De voordelen:
* Geen vervuiling/aangroei van vezels in procesapparatuur of leidingwerk
* Minimale viscositeit vergroot het uitsluiten van eventuele latere afvulproblemen
* De Ytron Z heeft een relatief laag energieverbruik
* Gigantische verlaging van de investerings-en onderhoudskosten

Zie onze website voor meer informatie.

Geschreven door

Logo van:Ytroniseren / homogeniseren van sappen met Prosysta.

Jongerius B.V.

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids en liquids branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties... Lees meer