WEMO Kempink-tester voor pellet-slijtvastheid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
55 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

WEMO-techniek presenteerde eind 2016 de nieuwe pellet slijtvastheid tester. Het apparaat krijgt de naam ‘WEMO Kempink tester’, genoemd naar de uitvinder Sjaak Kempink van het gelijknamige bedrijf Kempink Technical Systems. De Kempink tester is een betrouwbare gruis- en slijtvastheid tester voor de kwaliteitscontrole van pellets in de diervoeder industrie (brok) en de bio-energie (houtpellets). Het apparaat geeft de theoretische slijtage aan van pellets, die na productie door de transportbelasting is te verwachten.

Sjaak Kempink is decennia lang verantwoordelijk geweest voor handel en service van de Holmen tester. Door ontevredenheid over de kwaliteit, geen constante uitkomsten en de hoge prijs, heeft Kempink een nieuw concept bedacht. Samen met relaties uit de markt heeft Kempink op basis van meerdere prototypes zijn ideeën met succes vormgegeven. Vanwege dit succes, heeft Kempink zijn apparaat verkocht aan WEMO-techniek, om het breed op de markt te plaatsen. WEMO-techniek heeft samen met Kempink, nog steeds intensief betrokken bij het proces, het prototype uitgewerkt tot de nieuwe WEMO Kempink tester.

Verkoop manager van WEMO-techniek, Bob Bles, is enthousiast als hij over het apparaat vertelt: ‘het interieur van de tester, het hart van de machine, is een stalen cilinder waarin 2 ventilatoren draaien met tegengestelde schoepen. De motor wordt op toerental geregeld met een slimme frequentieregelaar (PLC). Door de overdruk die ontstaat en de speciale vorm van de zeef perforatie, in combinatie met het constante toerental, is de belasting van de pellets bij elke test hetzelfde.’ Sjaak Kempink is blij met de voortgang die is geboekt. Hij is trots dat er nu een tester is die onafhankelijk van het apparaat, bij dezelfde kwaliteit ook dezelfde testresultaten geeft.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:WEMO Kempink-tester voor pellet-slijtvastheid

WEMO-techniek

WEMO houdt zich dagelijks bezig met kwaliteitsbewaking. We zijn zowel gespecialiseerd in het nemen van een monster/sample uit een bulkflow, maar ook in het verpakken en verzamelen van monsters. WEMO... Lees meer