Weegmodules voor Loss-in-weight vulmachines van Mettler Toledo

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Weegmodules voor Loss-in-weight vulmachines van Mettler Toledo

Loss-in-weight vulmachines worden gebruikt voor het nauwkeurig doseren van vaste stoffen en vloeistoffen in de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. De vulnauwkeurigheid wordt bepaald door de reproduceerbaarheid, lineariteit , stabiliteit en drift. De WMH-weegmodules van METTLER TOLEDO kunnen op basis van alle criteria de performance van deze apparaten verhogen.
De performance van vulmachines varieert van 100 g tot 50 000 kg per uur. De nauwkeurigheid varieert van 0.25 tot 1 %. De maximale nauwkeurigheid is afhankelijk van de eigenschappen van het materiaal dat wordt gedoseerd. Een kenmerk van loss-in-weight vulmachines is de cyclische wisseling tussen gereguleerd gravimetrisch doseren en ongereguleerd volumetrisch doseren tijdens het bijvullen.
Om nauwkeurige resultaten te behalen, dient het ongereguleerd volumetrisch doseren tijdens het bijvullen zo kort mogelijk te duren. Een geschikte elektronische toevoercontrole en een transportband die past bij de materiaaleigenschappen van het te doseren product kan de performance van loss-
in-weight vulmachines sterk verhogen. De afvulnauwkeurigheid is echter grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de weegtechnologie.
Criteria voor weegtechnologie bestemd voor een loss-in-weight vulmachine:
• Technologie vulregelaar met hoogwaardige signaalverwerking voor het filteren van vibraties
• Snelle gegevensoverdracht voor een kortere cyclustijd
• Een goede lineariteit over het gehele meetbereik
• Een hoge weegcapaciteit voor het dragen van het zware toevoersysteem, hopper en meet-
apparatuur
• Een hoge weegcapaciteit voor het opslaan van veel materiaal in de hopper
• Robuuste constructie met overbelastingsbeveiliging voor snel bijvullen van hoppers
WMH-weegmodules vereenvoudigen het ontwerp van loss-in-weight vulmachines aanzienlijk. Profiteer van de voordelen van de EMFR-technologie en behaal hogere nauwkeurigheden.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer