Weegmodule voor veilig wegen tot wel 100 ton

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Weegmodule voor veilig wegen tot wel 100 ton

Mettler-Toledo heeft het assortiment van de Pinmount weegmodule uitgebreid met een 100-tons model. De nieuwe weegmodule voor zware capaciteit silo`s biedt dubbele geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen. De rocker-pin load introductie zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en compenseert voor horizontale uitzetting en inkrimping van de tank/silo door temperatuur-effecten.

De Pinmount weegmodule serie bestaat uit zeven modellen met capaciteiten van 7,5 ton tot 100 ton. Ze zijn ontworpen voor weging van tank, schip, voertuig en transportband met een hoge veiligheidsstandaard. ATEX en FM goedkeuringen toe voor gebruik in explosieve omgevingen.
Hun hermetisch afgesloten roestvrijstalen load cells voldoen aan IP68 bescherming normen om een lange levensduur te garanderen in veeleisende omgevingen.

Dubbele beveiliging
De dubbele anti-lift-up apparaten voorkomen dat silo`s omvallen door bijv. sterke wind of aardbevingen. Diverse geïntegreerde veiligheidscontroles geven zekerheid bij extreme overbelasting. Twee optionele stabilisatoren zetten de silo`s vast, en absorberen torsiekrachten van bijvoorbeeld mixers en zorgen voor korte stabilisatietijden.

Ontworpen voor nauwkeurig wegen
De rocker pin brengt automatisch alle verticale belasting op 1 punt. Hierdoor kan een hoge nauwkeurigheid worden bereikt, ook bij temperatuurschommelingen. Elke module wordt geleverd met certificaten van goedkeuring die de overeenstemming met de eisen van de Internationale Organisatie voor Wettelijke Metrologie (OIML) en de Nationale Type Evaluation Program (NTEP).

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer