Weegbesturingen type FLEX nu ook voor mobiel gebruik

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Weegbesturingen type FLEX nu ook voor mobiel gebruik

De serie FLEX-instrumenten bestaat inmiddels uit drie modellen, de
1.standaard FLEX met actieve sense en een variabel aantal ingangen en uitgangen.
2.FLEX-2100, met passieve sense en een vast aantal ingangen en uitgangen.
3.FLEX 2 en 4 ch, geschikt voor 2 of 4 weegsystemen, elk met passieve sense en een variabel aantal ingangen en uitgangen.
Veel toepassingen hebben als spanningsbron geen lichtnet maar een accu, 12 of 24 V gelijk. Voorbeelden vindt u in het wegvervoer, het intern transport, de scheepvaart, de offshore industrie, hijswerktuigen en verplaatsbare apparatuur. De afwezigheid van het lichtnet houdt niet automatisch in dat er niets te wegen valt. Vandaar dat wij de bestaande serie uitbreiden met een variant, geschikt voor spanningen van 9 tot en met 24 V gelijk. De bekende eigenschappen, een flexibele controller met hoge meet- en regelsnelheid, voorzien van een operator terminal met “touch panel”, diverse communicatie poorten, ingangen, uitgangen en zo voort, blijven ongewijzigd. Ook zijn alle software versies, zoals de keuze uit destructief en niet-destructief materiaalonderzoek, gewichtscontrole, gewichtsselectie (grading), doseren, vullen, continu en discontinue bandwegen, debiet regelen, verladen (bunkerwegen) enzovoort beschikbaar. Kort samengevat zijn de specificaties:
•bediening met een TFT touch panel, veelkleurig, hoge resolutie en, afhankelijk van de functie, de keuze uit diverse schermen.
•een snel weeginstrument, 2000 metingen/s.
•diverse digitale uitgangen, waaronder Ethernet en Profibus DP.
•een behuizing voor paneel montage, met een waterdicht (IP65) front of
•als alternatief een waterdichte, roestvrijstalen, kast.
•10.000 d overeenkomstig de NAWI en MID richtlijn.
Wanneer de weegopstelling naar “ver weg’ vertrekt, hoeft u alleen wat adresgegevens in te voeren en het instrument rekent de kalibratie om naar de daar aanwezige zwaartekracht.

Geschreven door

Logo van:Weegbesturingen type FLEX nu ook voor mobiel gebruik

PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge... Lees meer