WAM Holland trilbodems ook conform de ATEX regelgeving

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: WAM Holland trilbodems ook conform de ATEX regelgeving

De trilbodems van type BAEX voldoen aan de huidige ATEX regelgeving en zijn uitgevoerd met een verstevigde flexibele en anti statische manchet. Tevens is deze uitvoering voorzien van een doorgeluste aardkabel tussen beide flensverbindingen. Bij de ontwikkeling van dit product is gestreefd naar een maximale te realiseren Pred van 1 barg. geschikt voor inwendig zone 20 en uitwendig zone 22 gebruik.

Om de naadloze verbinding tussen de silo en de trilbodem te realiseren wordt er gebruik gemaakt van een flexibele manchet die met afstandhouders en flens verbindingen samen is gebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van slijtvast SINT polyurethaan materiaal met anti statische of voedingsmiddelen geschikte optie mogelijkheden. Het gering aantal in te zetten afstandhouders is afhankelijk van de conus diameter, Pred van de silo, de silo hoogte en het stortgewicht van het product. De conus van de trilbodem wordt geforceerd over een draaiende mal waardoor een gladde en lasnaadvrije oppervlakte ontstaat.

Naast de BA en BAEX uitvoering heeft WAM eveneens trilbodems voor onderdruk toepassingen. Het WAM trilbodem pakket is zeer uitgebreid met diameters variëren van 400 tot 3000 mm gecombineerd met een ruime keuze aan verschillende conus uitloop diameters. Leverbaar in normaal gecoat staal, RVS 304 en RVS 316.

Geschreven door

Logo van:WAM Holland trilbodems ook conform de ATEX regelgeving

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer