Vortex Valves vervangt handmatig slangwisselstation

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vortex Valves vervangt handmatig slangwisselstation

Vortex Valves Cross-Over Wye Line Diverter vervangt handmatig slangwisselstation

Voor een Amerikaanse Donut keten is Vortex Valves voor de uitdaging gesteld om een handmatig slangwisselstation in een pneumatisch transportsysteem te automatiseren, waarbij het mogelijk is om geautomatiseerd vanuit 2 container buffer stations product te kunnen transporteren naar elk van de 8 verpakkingslijnen. Hierbij moet het mogelijk zijn om vanuit 2 container buffer stations (vertrekpunten A & B op de foto) gelijktijdig product te kunnen transporteren.

In deze klant specifieke toepassing voor het transporteren van verschillende recepturen van bloem & meel vanuit 2 container buffer stations heeft de klant gekozen voor de producten van Vortex Valves. 1x Cross-Over Wye Line Diverter en 2x Vortex Valves 4-weg Wye Line Diverters.

Door het toepassen van een Vortex Valves Cross-Over Wye Line Diverter is het mogelijk om vanuit poort A & B, gelijktijdig (simultaan) product te kunnen transporteren van en naar de volgende poorten:
• Poort A –> Poort C en tegelijkertijd vanuit Poort B –> Poort D
• Poort A –> Poort D en tegelijkertijd vanuit Poort B –> Poort C

Vanuit poort C & D wordt het product verder getransporteerd naar de Vortex Valves 4-weg Way Wye Line Diverters. Vanuit poort C is het mogelijk om product te kunnen transporteren naar de verpakkingslijn 1 t/m verpakkingslijn 4. Vanuit poort D is het mogelijk om product te kunnen transporteren naar de verpakkingslijn 5 t/m verpakkingslijn 8.

Het geautomatiseerde wisselstation met de Vortex Valves Wye line diverters vervangt gecompliceerde handelingen bij een handmatige slangwissel station, daarnaast voorkomt men fouten zoals het verkeerd aankoppelen van de slangen en vermindert men veiligheidsrisico’s.

De Vortex Valves Wye line diverters zijn in het najaar van 2001 succesvol geïnstalleerd. In 2013 heeft de klant Vortex Valves benaderd voor de uitbreiding van het pneumatisch transportsysteem.

De hoofd Technische Dienst vertelde:

”Sinds de oorspronkelijke installatie in het najaar van 2001, functioneren de Vortex Valves Wye line diverters probleemloos en is er geen onderhoud benodigd geweest, het was voor ons overduidelijke om de Vortex Valves Wye line diverters toe te passen in de uitbreiding van ons pneumatisch transportsysteem”

Meer zien icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark