Vooruitstrevend petfood project GA vraagt krachtenbundeling

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Roger Bracewell, eigenaar van GA Pet Food Partners in Engeland, wil kunnen garanderen dat het geproduceerde petfood exact de voorgeschreven receptuur bevat. Contaminatievrij produceren is daarvoor noodzakelijk. Aangezien het bedrijf werkt met bijna 400 ingrediënten en meer dan 800 verschillende formules, vroeg dit om ingrijpende veranderingen. En om de krachtenbundeling van verschillende professionals.

Een indrukwekkende fabrieksuitbreiding die door middel van een baanbrekende samenwerking tot stand komt. Met die woorden is de uitbreiding bij GA Pet Food Partners in Bretherton, Lancashire (Engeland), wellicht het best te omschrijven. De Engelse privatelabelfabrikant had een capaciteitsprobleem voor de grondstoffenopslag en wilde de capaciteit van de drie extrusielijnen beter benutten. Tegelijkertijd wenste Roger Bracewell, eigenaar van het bedrijf, de tracking en tracing van de grondstoffen binnen de fabriek volledig in de hand te hebben. Hij wil kunnen garanderen dat het geproduceerde voer exact de voorgeschreven receptuur bevat. Hiervoor is een contaminatievrije productie noodzakelijk. ‘’Dit alles vereiste een nogal ingrijpende verandering bij deze klant’’, vertelt Dirk Zoontjens van KSE. ‘’Voornamelijk omdat ze jaarlijks werkten met 600.000 handwegingen, bijna 400 ingrediënten en meer dan 800 verschillende formules, die continu toenemen en veranderen. Dat zijn vrij ongebruikelijke aantallen voor een petfoodproducent.’’ Er kwam nogal wat bij kijken om dit allemaal traceerbaar te maken binnen de fabriek.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vooruitstrevend petfood project GA vraagt krachtenbundeling

KSE Process Technology B.V.

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. We leveren alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en... Lees meer