Voorkomen: inblazen in de verkeerde silo

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Voorkomen: inblazen in de verkeerde silo

Een oplossing ter voorkoming van het inblazen in de verkeerde silo.
Wanneer grondstof in de verkeerde silo terecht komt heeft dit intern grote gevolgen.

“Een menselijke fout bij repetitief werk is zo gemaakt. Zo ook het lossen van een bulklevering. De nodige documenten worden gecontroleerd, eventuele monsters genomen en de bestelling klopt. Alles in orde. De chauffeur krijgt de toestemming om te lossen. De vele silo’s, shiftwissels, drukte, taalproblemen, administratieve procedures, je moet aan alles denken om geen fouten te kunnen maken. Mocht het dan toch gebeuren dan heb je ook nog het probleem dat mensen het niet (willen) doorgeven.” Aldus Felix de Bever, directeur van Omnicol NV.

Wanneer na onderzoek door het QC blijkt dat het product niet aan de specificaties voldoet, dan is een mogelijke oorzaak dat de geleverde grondstof in de verkeerde silo is geblazen/gelost. In dat geval zal de betreffende silo leeg gehaald moeten worden en is het materiaal niet meer bruikbaar. Dit heeft niet alleen een groot financieel gevolg, maar creëert ook een enorme berg afval.

Dit probleem hebben we opgepakt en in samenwerking met het Belgische bedrijf Omnicol NV, specialist in lijmmortel, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte oplossing. Tijdens de probleemdefinitie kwamen meerdere oorzaken voor dit probleem aan de orde waardoor de volgende doelstellingen behaald moesten worden om tot een oplossing te komen.

Het nieuwe systeem dient ervoor te zorgen dat:
– Het inblazen van de verkeerde stoffen wordt voorkomen
– Silo’s zijn voorzien van een digitale beveiliging
– De silo pas wordt gedeblokkeerd als de vrachtbrief is geverifieerd
– Het proces volledig geautomatiseerd is
– Leveringen 24/7 kunnen plaatsvinden (autonome logistiek)

Meer weten over dit systeem?
Mail of bel ons [email protected] – + 31 (0) 74 29 14 023.

Onze inblaasbeveiliging zal getoond worden op 6 en 7 oktober a.s. op de beurs Solids Rotterdam, Stand F104.

We zien u graag!

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer