Volledig nieuwe serie ultrasoon sensoren van TURCK

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volledig nieuwe serie ultrasoon sensoren van TURCK

TURCK presenteert een volledig nieuwe serie ultrasoon sensoren met korte blinde zones, grote meetbereiken en diverse instel mogelijkheden. Er is keuze uit `Compacte`, `Standaard` en `High-End` uitvoeringen.

De nieuwe RU-U ultrasoon sensor serie van TURCK maakt het de gebruiker mogelijk om grotere detectie bereiken af te dekken met minder sensor varianten. De TURCK ultrasoon sensoren in M18 en M30 bouwvormen verminderen zo effectief het aantal varianten vereist voor voorraad houding. Dit wordt mogelijk gemaakt door de bijzonder korte blinde zones van de sensoren en de grote detectie bereiken. Bijvoorbeeld met een bereik van 40 cm is de blinde zone slechts 2,5 cm.
Om met een paar varianten de juiste ultrasoon sensor voor elke applicatie te bieden heeft TURCK 3 uitvoeringen in het leveringsprogramma opgenomen. De eenvoudige “Compact” versie in de RU40 en RU100 uitvoering maakt een diffuus of een zender/ontvanger werkingsprincipe mogelijk alsmede NC en NO schakeluitgangen met behulp van een teach-adapter. De “Standaard” versie maakt het tevens mogelijk om een schakel window in te stellen en 2 aparte schakelpunten met behulp van een teach-adapter of via de teach-knoppen direct op de sensor.

De “High-End” versie beschikken zowel over schakeluitgangen en als een analoge uitgang. Via IO-Link kunnen de werkingsprincipes, temperatuurcompensatie en uitgangsfuncties ingesteld worden. Als er meerder sensoren naast elkaar geïnstalleerd zijn dan kan tevens de synchronisatie of multiplex modus ingesteld worden om wederzijdse interferentie van de sensoren te voorkomen.

Geschreven door

Logo van:Volledig nieuwe serie ultrasoon sensoren van TURCK

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer