Volautomatische verpakkingslijn die straalzand snel en nauwkeurig verpakt

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volautomatische verpakkingslijn die straalzand snel en nauwkeurig verpakt

Logistiek bedrijf Steinweg zocht een volautomatische verpakkingslijn om straalzand te verpakken voor hun klanten. Die lijn moest niet alleen sneller en nauwkeuriger werken dan hun verouderde lijn, maar moest ook passen in een compacte ruimte. Ausloos Verpakkingstechniek zorgde voor een oplossing op maat, die aan elke vereiste voldoet. En die zorgt dat Steinweg veel sneller opdrachten kan uitvoeren.

De voorziene plaats voor de volledige lijn was compact: de afzakinstallaties moesten ingebouwd worden in een bestaande structuur die bestaat uit verschillende mobiele containers. We bouwden de afzakkers met andere woorden in die containers en maakten onze machines deels op maat van de specifieke afmetingen.

Van begin tot eind: de verpakkingslijn voor het straalzand voert elke actie volledig automatisch uit. Twee Technipes Tecno FF afzakmachines verpakken het straalzand in papieren ventielzakken van 25 kg. Die lege zakken worden volautomatisch aangestoken.

De zakken worden afgevoerd op een transportband en worden door een snelle Winner 800 robotpalletiser automatisch strak gestapeld op pallets. Ook de toevoer van lege pallets gebeurt volledig automatisch. Het is daarnaast mogelijk om een kartonnen vel op de lege pallet en tussen de lagen te plaatsen.

Een TOSA 090-455 automatische palletwikkelaar zorgt dat de volgestapelde pallets strak omwikkeld worden, en kan nog een topvel plaatsen op de pallets. Op die manier zijn de pallets volledig waterdicht en klaar om naar de eindklant te gaan.

Bekijk meer van de realisatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Volautomatische verpakkingslijn die straalzand snel en nauwkeurig verpakt

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer