Volautomatische filterpers levert drogere solids

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volautomatische filterpers levert drogere solids
Article image of: Volautomatische filterpers levert drogere solids
Article image of: Volautomatische filterpers levert drogere solids
Article image of: Volautomatische filterpers levert drogere solids
Article image of: Volautomatische filterpers levert drogere solids

ProFilco introduceert een nieuwe innovatieve, volautomatische filterpers. Personeel is alleen nog nodig om de volle containers te wisselen.
•Drogere filterkoek en een hogere capaciteit door optimaal gebruik van membraanfilterelementen en afstemming met besturing, filtercurve en drogingsfuncties.
•Afgedichte filterelementen en een test vóór elke cyclus voorkomen. Dit levert een ultra droge koek en is een lekplaat overbodig.
•Interventie door een operator overbodig en een 24-uurs inzet mogelijk door de automatische cyclus, inclusief start-stop functie, drogen, spoelen, ledigen en herstarten.

Conventioneel of volautomatisch.
De AF-Volautomaten van het Duitse Aquachem GmbH, in Nederland op de markt gebracht door ProFilco BV, rekenen af met de van de meeste filterpersen bekende manco’s, o.a. door hun afgedichte filterelementen en geavanceerde PLC-besturing. Er is geen operator nodig om visueel te beoordelen of de cyclus is afgesloten en de pers weer kan starten. Fouten worden voorkomen en de bedrijfsruimte blijft schoon.

Sturen op resultaat
Door de afgedichte filterelementen werken de machines schoon. De fabrikant heeft bovendien een speciaal besturingsconcept ontwikkeld: sensoren, PLC en een grafisch scherm regelen o.a. de voedingspomp. Daardoor zijn ook bij wisselende omstandigheden de veiligheid voor mens en installatie en de schone werking, bij gelijkblijvend optimaal filterresultaat, zekergesteld. Als het aanbod of de samenstelling van de suspensie wijzigt wordt dat door het systeem onderkent en de cyclus aangepast, zodat de kwaliteit van de filterkoek uiteindelijk overeenkomt met het gewenste resultaat. Voor meerdere parameters (capaciteit, energieverbruik/slijtage, drogestofgehalte) kan elke gewenste filtercurve gevolgd worden.

Zonder personeel
Personeel is nagenoeg overbodig. De automatische filterpers kan zonder interventie van een operator 24 uur per dag werken. Een operator is alleen nodig om de containers of de big bags voor de filtercake tijdig te wisselen – anders stopt de pers – , en voor een dagelijkse visuele check. Daarnaast adviseert de fabrikant om eenmaal per week de afdichtingen te reinigen.

Lage kosten
De filterautomaten zijn vergaand gestandaardiseerd. Hierdoor is de productie bijzonder efficiënt en zijn snelle reparaties mogelijk. Deze en andere factoren zoals een langere standtijd van de filterdoeken en lage personeelskosten houden de operationele kosten laag. De investering rendeert daarom niet alleen bij nieuwbouw of uitbreiding, maar zelfs als vervanging van bestaande filtersystemen.

Aquachem en ProFilco
Aquachem uit Zuid-Duitsland ontwikkelt en bouwt filterpersen. Het programma is breed, van kleine handmatige tot grote volautomatische filterpersen. Aquachem volgt strikt een eigen filosofie met betrekking tot uitvoering en werkwijze, zoals modulariteit en standaardisering. Aquachem wordt in Nederland vertegenwoordigd door ProFilco BV in Hoogeveen.

geschreven door

ProFilco BV

Uw filterpers is duurder dan u denkt. Bediening, onderhoud, reparatie, en afvoer van de filterkoek vormen een continue kostenpost die vaak hoger ligt dan gedacht, hoger dan de kosten van... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer