Voedingstrends voor 2018: bloemensmaak

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De Amerikaanse biologische supermarktketen Whole Foods heeft zijn nieuwste voedingstrends voor 2018 gepresenteerd. Een van de trends is om bloemensmaak te verwerken in snacks en drankjes. Denk aan fruitrepen met geranium-aardbeismaak, muesli met lavendel en citroen of marshmallows met viooltjessmaak.

Deze bloemensmaaktrend gaat hand in hand met de ‘gezonde poeder’-trend. Poeders gemaakt van gezonde wondervruchten of -groenten worden steeds vaker toegevoegd aan snacks en eiwitproducten.

Zelfs de haar- en huidverzorgingsproducten liften mee op de poedertrend: zo is er dit jaar haargel met eiwitpoeder en huidcrème met kaneel-appelpoeder te koop.
Ook opvallend is de aandacht voor paddenstoelenpoeders. Whole Foods voegt aan zijn kippenbouillon ‘superfood-mushrooms’ toe en ook diverse douchegels zijn verrijkt met paddenstoelenpoeder.

Bron: Whole Foods.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark