VM Manchetafsluiter van WAM: compact en lichtgewicht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: VM Manchetafsluiter van WAM: compact en lichtgewicht

Als de Italiaanse specialisten van onze R & D afdeling iets ontwerpen dan kunt u ervan uitgaan dat het met passie is uitgevoerd maar zeker ook innovatief, zo ook de VM manchetafsluiter die door zijn lichtgewicht zeer populair is bij vele gebruikers.

Manchetafsluiter

Een manchetafsluiter wordt ook wel slangafsluiter, balgafsluiter of pinch valve genoemd. De VM manchetafsluiter kenmerkt zich door een eenvoudige constructie en eenvoudige werking. In vele pneumatische applicaties worden deze gebruikt om een silo of ander opslag medium af te sluiten en te beveiligen tegen bijvoorbeeld excessieve drukopbouw.

Zo zijn ze bijvoorbeeld erg belangrijk in een silo beveiligingssysteem waarbij ze in een alarmsituatie tot onmiddellijke afsluiting van de lucht en product stroom leiden, waarbij de manchet 100% wordt dichtgeknepen en de stroom aan materiaal geblokkeerd wordt.

U kunt de VM eventueel ook verder uitbreiden met een storz-koppeling, beugel, eindschakelaar of een bediening, en zelfs tot een compleet KCS silo beveiligingssysteem.
WAM Holland biedt een uitgebreid programma manchetafsluiters (ook wel slangafsluiters, balgafsluiters of pinch valves) genoemd.

Eigenschappen VM manchetafsluiter

– Eenvoudig te bedienen
– Geen drukverlies
– Geschikt voor explosiebestendige installaties (alleen VM)
– Lichtgewicht in vergelijking met andere merken
– Contactonderdelen voor voedingsmiddelenindustrie
– Diverse opties als RVS 304 of geharde bussen

Article image of: VM Manchetafsluiter van WAM: compact en lichtgewicht
Article image of: VM Manchetafsluiter van WAM: compact en lichtgewicht

Geschreven door

Logo van:VM Manchetafsluiter van WAM: compact en lichtgewicht

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer