Vloeistofringpomp met frequentieregeling

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vloeistofringpomp met frequentieregeling

Induvac b.v. levert reeds geruime tijd vloeistofring vacuüm systemen werkend op olie onder de naam Ecoseal. Met de introductie van een frequentie geregelde uitvoering heeft men een nieuwe troef in handen. Deze nieuwe serie is uitermate geschikt voor zware technische toepassingen zoals daar zijn tankopslag, hout industrie, biogas installaties, kunststof industrie, glas, chemie- en petrochemie etc.

Bestaande uit 2, 3 of 4 vloeistofring systemen, combineert Induvac de voordelen van de Ecoseal uitvoering met een frequentie geregelde motor. De systemen worden bestuurd door een PLC en leveren een energie besparende oplossing door de pompsnelheid aan te passen aan de vacuüm vraag.

Onnodige start -stop schakelingen worden geëlimineerd en dit alles resulteert in een meer stabiel vacuüm proces en dus een beter werkend geheel. De vloeistofring vacuümpompen hebben slechts een draaiend deel, wat resulteert in een zeer betrouwbaar pompsysteem, lage onderhoudskosten en een langere levensduur.
Induvac’s Ecoseal VFD product is een nieuwe aanpak voor energie zuinige vacuüm systemen, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren om in te spelen op energie vraagstuk en het toekomstig vacuüm verbruik binnen een proces. De VFD motor vermindert de energiekosten door de snelheid aan te passen aan de vraag naar vacuüm. Het intelligente controle systeem houdt verder rekening met verloop en verbruik in het verleden.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer