Vloeistoffen veilig en met precisie afvullen en doseren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vloeistoffen veilig en met precisie afvullen en doseren

Vloeistoffen afvullen wegen en met precisie doseren. Of het nu de pharmaceutische, petrochemische of de voedingsmiddelen industrie betreft. Werkveiligheid voor uw medewerkers en een goede bescherming staan voorop. Met de juiste processen en optimaal gekozen machines kunnen deze doelen gemakkelijk bereikt worden.

Bizerba FSL afvulsysteem
Voor het op gewicht afvullen van vloeistoffen, poeder en pasteuze producten in emmers, cans, vaten IBC’s of andere recipiënten is een uitgebreide range aan afvulsystemen leverbaar. De juiste keuze hangt af van uw productieomgeving. Soms voldoet een handmatig afvulsysteem, maar er zijn ook half-automatische en volautomatische afvulsystemen.

Voor het afvullen van verf, lak, vernis en drukinkt spelen andere factoren een rol ten behoeve van de werkveiligheid dan bij het afvullen van chemicaliën. Het spreekt voor zich dat er binnen de food industrie weer hele andere wetten en richlijnen gehanteerd worden. Te denken valt aan de Europese E-norm – E-teken richtlijn.

Bizerba afvulsysteem
De juiste afvuloplossing is maatwerk. Als solution provider met meer dan 150 jaar ervaring en eigen productiefaciliteiten in Duitsland en Zwitserland streven wij altijd naar de beste oplossing voor onze klanten. Door het gesprek aan te gaan met de klant en een juiste inventarisatie te maken leggen we de basis voor een advies op maat. Mogelijk wilt u een afvuloplossing in lijn met een etiketteersysteem en of een checkweger combineren.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Bizerba

BIZERBA biedt klanten in de branches ambachtelijke industrie, handel, industrie en logistiek een wereldwijd uniek portfolio van hard- en software oplossingen rondom de kern competentie ”wegen”. Dit aanbod omvat producten... Lees meer