Vlint levert Smiley Face Tool Release BFM-fittingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vlint levert Smiley Face Tool Release BFM-fittingen

BFM®-fittingen zijn met hun ‘snap-in’ functionaliteit een gewilde oplossing voor veel bedrijven. Zeker in de food- en chemiesector is de snelle verwisselbaarheid van BFM-fittingen in combinatie met de 100% dicht-belofte een hoogwaardige oplossing. Maar op bepaalde plekken vraagt de veiligheid en regelgeving – het Arbeidsomstandighedenbesluit – om een beveiligingsinrichting. In dit geval dus een fitting die uitsluitend met gereedschap te verwijderen is. Daarvoor heeft Vlint de BFM Tool Release Fitting in het assortiment met een extra zware snapring. Om te voorkomen dat de fitting met een schroevendraaier of iets dergelijks kan worden verwijderd, is nu de Smiley Face Tool Release (TR) beschikbaar.

Wilt u een BFM-fitting veilig gebruiken in de buurt van draaiende delen, kleppen of andere plaatsen waar het risico bestaat op letsel? Monteer dan de BFM-fitting met TR-toevoeging voor de benodigde veiligheid. Deze TR-fitting kan dan uitsluitend met behulp van de Smiley Face Tool Release uit de adapter worden gehaald. Daarmee voldoet dit geheel aan artikel 7.7 van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Het standaard BFM-assortiment is bij Vlint, sinds 2009 de officiële distributeur van BFM, snel én uit voorraad leverbaar. Voor 100% lekvrije fittingen, die supersnel verwisselbaar zijn. Ook veilig in de buurt van draaiende delen bij speciale TR-fittingen.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Vlint

Vlint Door onze kennis van solids handling, filtratie, reconditionering en luchtverdeling gaan we door waar anderen stoppen. Dat is onze 360°-aanpak. Deze complete en unieke aanpak betekent dat onze technisch... Lees meer