Vlint levert ATEX-gecertificeerde snap-in fitting BFM Seeflex 040AS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vlint levert ATEX-gecertificeerde snap-in fitting BFM Seeflex 040AS

Vlint levert ATEX-gecertificeerde snap-in fitting BFM Seeflex 040AS

Speciaal voor productie-omgevingen die explosiegevaarlijk zijn én waarbij voedselveiligheid van belang is, levert Vlint de Seeflex 040AS. Dit is een flexibele snap-in fitting van BFM die een snel verwisselbare en 100% lekdichte verbinding maakt.

Naast de ATEX-certificering is de BFM Seeflex 040AS nu ook gecertificeerd volgens de EC 10/2011 (plastic in contact met) en de 1935/2004 (materialen in contact met voedsel). Daarmee is deze snel verwisselbare BFM-fitting dus in het bijzonder geschikt voor de voedselverwerkende industrie.
De Seeflex 040AS is gemaakt van zeer slijtvast PU-materiaal en dus geschikt voor doorvoer van alle soorten producten. Omdat het manchet semi-transparant is kan ook de productdoorvoer steeds gemonitord worden. Vlint is de officiële partner van BFM in de Benelux is en levert de standaard maten direct uit voorraad. Op is veel praktische informatie en video`s te vinden over de juiste toepassing van BFM manchetten.

In de procesindustrie worden hoge eisen gesteld aan de koppelingen in procesleidingen, zoals fittingen en slangen. Deze zijn in de praktijk vaak kwetsbaar en onderhoudsgevoelig. De BFM-fittingen van Vlint maken de traditionele manchetten en slangenklemmen overbodig omdat de BFM-manchetten flexibel, supersnel verwisselbaar (zonder gereedschap) én 100% lekvrij zijn.

Meer lezen icon.arrow--dark

Geschreven door

Vlint

Vlint Door onze kennis van solids handling, filtratie, reconditionering en luchtverdeling gaan we door waar anderen stoppen. Dat is onze 360°-aanpak. Deze complete en unieke aanpak betekent dat onze technisch... Lees meer