Vier Samson Feeders voor het bijstoken van biomassa

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vier Samson Feeders voor het bijstoken van biomassa

B&W Mechanical Handling Ltd. vergroot zijn samenwerking met de grote spelers in de energiemarkt. Deze vier Samson Feeders worden gebouwd in opdracht van RWE voor het opwekken van duurzame energie.
Deze centrale, gelegen in Fife, Schotland, is de grootste in zijn soort met een capaciteit van 50MW en zal de oude op kool gestookte centrale vervangen. De jaarlijkse CO² emissies worden verlaagd met 250.000 ton.
Verwacht wordt dat de nieuwe installatie in maart 2013 wordt opgeleverd.
B&W levert vier Samson Feeders die samen de nieuwe biomassa ontvangst systemen gaan verzorgen. Elke Samson Feeder is berekend op een ontvangst tussen de 250m³ en 380m³ per uur aan biomassa zoals afvalhout en houtchips. De aanvoer van de biomassa wordt verzorgd door vrachtwagens voorzien van een beweegbare bodem. Elke Samson Feeder heeft een opslag capaciteit van 33m³.
B&W levert vier Samson Feeders aan Saxlund. Saxlund is wel bekent als innovator en marktleider in het verwerken en opslaan van stortgoed. Als hoofdaannemer zal Saxlund samen met B&W het gehele ontvangstsysteem en vervolg transport van de biomassa naar de centrale voor zijn rekening nemen.
De robuuste Samson Feeder heeft zijn betrouwbaarheid te danken aan de trapezevormige behuizing, dubbele draagbalken ten hoogte van iedere kettingschakel die wordt aangedreven door een elektromotor. Een nivelleringssysteem bij het los punt zorgt voor een geleidelijke uitstroom van het product.
De milieuwetgeving wordt nageleefd door een volledig gesloten stofdichte stalen behuizing met flexibele rubberen gordijnen. Verder verbeteringen zijn opgenomen om te voldoen aan de ATEX Ex II 2/2 c D135°. Deze omvatten antistatische roestvaststalen toegangsvoering, antistatische transportband en afdichtingen en alle elektromechanische componenten inclusief de aandrijving, elektrische motor, rotatiesensor, nivelleringsysteem en noodstopbediening zijn geclassificeerd voor Zone 21.
Zowel B&W Mechanical Handling als Saxlund worden exclusief vertegenwoordigd door
MATEC massagoed techniek.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vier Samson Feeders voor het bijstoken van biomassa

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer