Vier processen in één Lindor machine

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vier processen in één Lindor machine

Toen Lindor contact legde met een Duitse handelaar en verwerker van exotisch fruit kon niemand vermoeden dat dit zou resulteren in een unieke menger die vier processen in één menger combineert.

De afnemer is een vooruitstrevend bedrijf met een divers aanbod van biologisch Fair Trade exotisch fruit. ”De gekaramelliseerde flakes zijn een populair product maar het karamelliseren was een zeer arbeidsintensief en tijdrovend proces”, zegt salesmanager Duitsland bij Lindor Michael Kaiser.

Van menger naar veelzijdige procesmachine
’’Vrij snel kwam er een klant met de vraag of we tijdens het mengproces ook vloeistof op het product konden sproeien. Weer later vroeg een andere klant of we de inhoud konden drogen”, legt Kaiser uit. ”Wat begon als een menger is zo uitgekristalliseerd tot een veelzijdige procesmachine.”

Suikercoating aanbrengen
Met deze ervaring kon Lindor voor deze nieuwe klant een menger maken die de grotere en kleinere flakes in korte tijd mengt. Een speciale sproeier bij de inlaat spuit vervolgens een suikeroplossing over de flakes. Omdat de menger ondertussen gewoon doordraait worden de flakes van alle kanten bespoten.

Roosteren
Via de uitlaat wordt warme lucht naar binnen geblazen. Deze lucht gaat tegen de stroom van het product in waardoor de warmteoverdracht maximaal is. Het vocht dat bij het drogen vrijkomt, ontsnapt via de ontluchtingsaansluiting aan de inlaatzijde. Als het vocht verdreven is, wordt de luchttemperatuur opgevoerd en worden de flakes geroosterd met als eindresultaat het gewenste goudbruine karamellaagje.

Turnkey machine
Meestal maken de mengers van Lindor deel uit van een proceslijn, maar in dit geval omvat deze ene machine het gehele proces. Operators legen zakken flakes in de menger. Die draait vervolgens zijn programma af en na een uur stromen er prachtige gekaramelliseerde flakes uit.

”Vroeger had je hiervoor niet alleen een menger, maar ook een lopende band met sproeitunnel en daarna nog een oven nodig om dit te bereiken. Nu bespaart de klant dus een hoop geld, ruimte, tijd én heeft hij ook nog eens een beter eindresultaat”, zegt Kaiser. “Daarbij komt dat je eventuele negatieve effecten zoals productverlies, verontreiniging en extra handeling voorkomt.”

Oneindig veel instelmogelijkheden
Kaiser geeft enkele voorbeelden van de procesparameters: ”Hoe snel moet de menger draaien tijdens het homogeniseren? En hoe lang rooster je? Je wilt geen kleverige flakes maar ook geen verbrande. Met welke snelheid voer je de warme lucht door de trommel? Je wil niet dat het product wordt weggeblazen.” Deze parameters zijn zorgvuldig afgestemd. De resultaten van de labmixers zijn opschaalbaar naar de grotere mengers.

Ook na uren draaien blijven flakes heel
”Een batch zit meer dan een uur in de trommel. Je wilt natuurlijk niet dat het er als poeder uit komt. Bij de tests bleek meteen dat de flakes er, ook na heel lang draaien, allemaal heel uitkwamen. Dat toont maar weer aan hoe gentle onze menger is.”

Geschreven door

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer