Vier Jöst zeefmachines geplaatst bij Teijin Aramid in Emmen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
45 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vier Jöst zeefmachines geplaatst bij Teijin Aramid in Emmen

Teijin Aramid produceert in Emmen Twaron garen, vezels en pulp. Met behulp van Twaron kunnen de prestaties van een groot aantal hoogwaardige toepassingen verbeterd worden.

Twaron is een –filamentgaren dat gemaakt wordt van een vloeibare oplossing van PPTA in geconcentreerd zwavelzuur. Na extrusie worden de vloeibare filamenten gewassen, geneutraliseerd, gedroogd en op spoelen gewikkeld.

In de voorbereidingsfase mengt men PPTA poeder met zwavelzuur. De gemiddelde korrelgrootte bedraagt hierbij ongeveer 2 mm. Het verdere procesverloop is uitermate gevoelig, waardoor grove delen (> 20 mm) en zeker vreemde delen uitgesloten moeten worden.

Jöst heeft hiervoor een compacte trilzeefmachine ontwikkeld die volledig afgestemd is op de kritische voorwaarden van dit proces. Gebruik van zwavelzuur vereist een dampdichte machine, uitgevoerd in RVS 316L met Viton compensatoren. Jöst selecteerde hierbij een zelfreinigend stangenzeefdek in de vorm van een makkelijk en snel uitwisselbare trog. Bijzonder daarbij is de opvang van oversize delen in een gesloten compartiment met geperforeerde (12 mm) bodem. Vreemde delen blijven hierin steken, terwijl grove produktdeeltjes verkleind worden en alsnog door kunnen.

Geschreven door

Logo van:Vier Jöst zeefmachines geplaatst bij Teijin Aramid in Emmen

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer